Vi har testet tre flekkfjerningsmidler

Og ett av dem gjør virkelig susen. Selv om påføringsmåten ikke er like enkel.

FLEKKFJERNING: Kaffe, syltetøy og rødvin setter vanskelige flekker. Vi har testet midlene fra Bio-tex, Vanish og On The Spot. Kaffeflekken var den største utfordringen, men vi har fått en flekkfjerningsfavoritt. Foto: HANNA BLISTEN
FLEKKFJERNING: Kaffe, syltetøy og rødvin setter vanskelige flekker. Vi har testet midlene fra Bio-tex, Vanish og On The Spot. Kaffeflekken var den største utfordringen, men vi har fått en flekkfjerningsfavoritt. Foto: HANNA BLISTEN Vis mer

Se for deg at du skal i et møte, eller du deltar i et hyggelig lag, som straks blir avbrutt av en uvelkommen kaffeflekk eller piplende vindråper nedover den rene, hvite skjorten din.

Da kan det være betryggende å ha noe som kan fjerne flekken, lett tilgjengelig.

I denne testen har vi prøvd ut to spesialmidler for flekkfjerning (for håndvask), og for sammenligning har vi også tatt med et av de mest kjente og lett tilgjengelige håndvaskemidlene, som også har en egen oppskrift for hvordan middelet skal kunne fjerne flekker.

Midlene er testet på tre hvite t-skjorter av typen som tåler en vask på 40 grader i vaskemaskinen.

Les også om vaskesymbolene mange bommer på

  • Vanish, flekkfjerningsmiddel som er å se i de fleste reoler.
  • On The Spot, flekkfjerningsmiddel som selges på Enklere liv.
  • Bio-tex, håndvaskemiddel som også kan brukes til flekkfjerning, og som finnes i de fleste dagligvarebutikker. (NB: Bio-tex har også et spesialmiddel i handelen, men vi har ikke funnet det på noen av butikkene vi har besøkt, og det er dermed ikke med i denne testen.)
Alle de tre midlene ble utfordret av jordbærsyltetøy, kaffe og rødvin, som hadde sittet i tøyet i fem minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer