- Vi kan lyve med ti prosent

BOLIG: Roy Andresen trodde han kjøpte et hus på 162 kvadratmeter. Senere viste det seg at huset var 14 kvm. mindre enn oppgitt i salgsoppgaven. Selv om selger hele tiden visste at huset bare var 148 kvm, er det ikke sikkert Andresen får erstatning.

Publisert

Da Andresen kjøpte bolig på Langhus i Akershus i august 1996, fikk han opplyst i salgsoppgaven og i takstpapirene at huset var 162 kvadratmeter. Han betalte 872.000 kroner for boligen, og regnet med at han fikk sine 162 kvadratmeter. Men den gang ei.

I 1998 takserte Roy Andresen boligen sin på nytt. Takstmannen som han brukte målte opp boligen nøye, og kom fram til at den var kun 148 kvm. Andresen hadde betalt for 14 kvadratmeter mer enn han fikk. Det vil si at boligen var 8,6 prosent mindre enn oppgitt ved kjøpet.

Erstatning - av hvem?

Andresens første tanke var at han burde ha erstatning, men av hvem? Selger, takstmann eller megler? I første omgang, i august 1998, tok Andresen kontakt med Exact eiendom som var megler ved salget. Etter mye fram og tilbake, ba Exact tidligere huseier ta kontakt med Andresen. - Tidligere huseier fortalte meg at han hele tiden hadde visst at huset var bare 148 kvm, men at han ikke hadde lest salgspapirene nøye før salget. Det mener jeg er en grov feil fra selgers side. Det viste seg også at takstmannen som hadde målt huset til 162 kvm., hadde målt etter tegninger, ikke etter selve bygget, sier Andresen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer