Vi pristester boligalarm

Det er ennå ikke for sent å få installert alarm før ferien. Men husk at det ikke bare er prisen som teller!

INNBRUDD I FERIEN: Mange er ute i siste liten og vil ha alarm før ferien - og det er fortsatt mulig, ifølge alarmselskapene. Vi har sjekket prisene og kampjetilbudene. Foto: Colourbox.com
INNBRUDD I FERIEN: Mange er ute i siste liten og vil ha alarm før ferien - og det er fortsatt mulig, ifølge alarmselskapene. Vi har sjekket prisene og kampjetilbudene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg ferietid og dermed reisetid for mange, og det betyr høysesong for alarmselskapene. Mange vil sikre boligen sin med alarm før de reiser, og ifølge forsikringsselskapene er det fremdeles mulig å få alarm installert før du drar.

Vi har sjekket hva det koster.

Det er ikke for sent å få alarm før ferien. Her kan du se hvilke selskaper som har kapasitet

Flere innbrudd

I 2009 var det nær 34.000 innbrudd i norske boliger og hytter. Dette er 15 prosent flere enn i 2008 og 22 prosent flere enn i 2007. På tross av at det er i ferietidene vi er mest opptatt av alarm, er det ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) innbrudd mens vi er hjemme og innstigningstyverier som øker mest.

Du er 25 ganger tryggere med alarm

- Folk har over tid blitt langt flinkere til å sikre boligene sine med gode låser og alarmer. Det er likevel helt andre utfordringer en står overfor nå enn tidligere med mer profesjonelle innbruddstyver, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO.

Stadig flere av innbruddene skjer mens folk er hjemme. Innbruddstyvene har brutt en barrière og er frekkere nå enn før. Vel så viktig som tap av materielle verdier er at innbrudd oppleves som en psykisk belastning for den enkelte. - Det er viktig å føle trygghet i eget hjem, sier Osland. - Det er de såkalte innstigningstyveriene som etter politiets meldinger synes å stå bak en del av økningen. Innstigning skjer i rom som ikke er dekket av innbruddsalarm, for eksempel rom i annen etasje og i soverom, sier Osland. Han kommenterer også at det er mange som ikke sikrer husets dører skikkelig, og at det ikke er tilstrekkelig å sikre hoveddøren dersom terrassedøren eller andre dører står usikret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer