Vi tester stålvaskemidler

Slik blir vasken skinnende blank.

Vi har testet tre ulike stålvaskemidler, og synes Clean protect fra PMS Thomin virker best. Foto: Kristin Sørdal
Vi har testet tre ulike stålvaskemidler, og synes Clean protect fra PMS Thomin virker best. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei fingermerker, matrester og fartsstriper på hvitevarer og vask i rustfritt stål? Vi har testet tre ulike produkter som skal gjøre dem rene og skinnende blanke:

Clean protect rengjøringsmiddelPelox FR-D Surface cleanerEasy2clean RustfrittLes også: Renest vask med kjøkkenspray

Vaske og vedlikeholde

Vi har testet alle tre produktene på vår kjøkkenvask. Til daglig pleier vi bare å vaske over kjøkkenvasken med litt zalovann og oppvaskbørsten, men etter en stund med slik "kattevask" blir det gjerne misfarginger rundt sluket, og stålet blir flekkete. I tillegg setter det seg lett merker fra vanndråper, fingre og annet.

Stålvaskemidlene lover at de skal kunne rense og friske opp overflater i rustfritt stål, og at de skal beskytte og gjøre det lettere å holde rent.

Slik har vi testet

Vi har testet de tre vaskemidlene på ulike felter i vasken, slik at vi lett skal kunne se dersom det er forskjeller i resultatet. Vi har gjort som anvist på bruksanvisningene til de ulike vaskemidlene.

Pelox Surface cleaner - FR-D 50: Dette skal ifølge bruksanvisningen på flasken brukes ufortynnet. Vi tar dermed litt vaskemiddel på et tørkepapir, påfører og lar virke i cirka 15 minutter - før vi vasker over med tørkepapir og skyller grundig. Resultatet blir greit, men ikke like bra som med det beste middelet, og her henger vanndråpene nedover kanten på vasken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer