Vaske med bakepapir

Vi testet bakepapir-trikset

- Kan fungere utmerket, sier rengjøringsekspert.

BAKEPAPIRET BESKYTTER: Etter at du har tørket kranen med mikrofiberklut og vann, bør du avslutte med bakepapir. Vi testet metoden! Video/reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en travel hverdag vil det å vaske huset være lite fristende, men det må gjøres.

Da er enkle og kjappe rengjøringstips gull verdt.

Sjekk for eksempel hvordan du kan vaske huset lynkjapt i denne artikkelen samt hvordan det gikk da vi testet ut «verdens sprøeste vasketips».

Vask med bakepapir

Nå har vi funnet et annet, fiffig tips som vi valgte å teste. Nemlig rengjøring med bakepapir!

En blank og skinnende vannkran gir kjøkkenet et penere og mer ryddig uttrykk. Men det skal ikke mye til før kranen blir full av fettete fingermerker, vanndråper, såperester eller diverse smuss fra matlaging - stort sett hver dag.

For å slippe å polere kranen så ofte, kan du gni den med bakepapir. Dette skal nemlig legge igjen en tynn «hinne» på overflaten som beskytter kranen mot fettflekker gjennom flere dager.

Vi fant tipset på nettsiden Onegoodthing, og dette måtte vi selvsagt prøve ut.

Vil du også teste metoden?

Her får du oppskriften:

  • Fukt en mikrofiberklut med vann og tørk av smusset fra kranen. Tørk deretter den fuktige overflaten med en tørr klut:
  • Ta så en bit med bakepapir som du bretter. Gni lett over kranen med bakepapiret:
  • Nå er kranen fin og blank:
  • Belegget fra bakepapiret skal fungere som en beskyttende hinne på overflaten, og forhindre at vann- og smussflekker fester seg på kranen etter tørk:
  • Resultatet? Ganske bra. Kranen så ganske nypolert ut, og resultatet holdt seg i rundt tre dager før smussflekker hadde satt seg igjen:

Konklusjon: Vi så at vannsprut og fingermerker ikke satte seg så lett på krana etter at vi hadde gnikket den med matpapir, men man må gjerne gni ekstra godt for å få et mer solid, beskyttende lag på overflaten som beskytter over lenger tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer