Rengjøre grillen

Vi vasket grillen med løk

Løk-trikset skal gjøre grillen skinnende ren, men funker det? Se hvordan det gikk da kokken testet det!

VASKE GRILLEN MED LØK?: Blir grillristen ren av løk-skrubb? Vi fikk kokken til å teste trikset for oss! Video: Mathias Herseth Spieler/ The Flying Culinary Circus / FCCBBQ Vis mer
Publisert

Du trenger slett ikke vente til stekende sommer med å erklære grillsesongen for åpnet! Selv om været enda er litt kjølig, er våren absolutt en fin tid å grille på hjemme eller på hytta.

Men når grillen har stått ubrukt i et drøyt halvår, er det flere ting du bør gjøre før du går i gang med selve grillingen - og har du gassgrill bør du være spesielt obs.

Viktig sjekk før du griller

Det aller viktigste er å sjekke gasslangen, regulator og gassflasken, understreker Mathias Herseth Spieler, kokk og medeier av The Flying Culinary Circus / FCCBBQ.

- Pass på at det ikke er rifter, og ingen skader. Vi anbefaler alltid å ta en gasslekkasje-test før hver sesong, og når man har kjøpt en ny grill. De fleste ulykker skjer fordi man ikke skrur på slangen godt nok, forteller Spieler.

I tillegg er det ekstra lurt å sjekke om det har satt seg noe matrester og smuss inni brennerne, anbefaler kokken.

- For i det tilfellet blir det ikke så jevn varme, og effekten blir dårligere, forklarer han.

Rengjøre grillen

Når du har kontrollert at alt er i orden med grillen, må den rengjøres.

- Stort sett holder det å brenne av grillen og bruke en god børste for å få det rent. Og det er liten tvil om at du får igjen for å gidde å gjøre en liten jobb hver gang, mener Spieler.

Men det er også lurt å vaske grillen med vanlig såpevann fra tid til annen, anbefaler Anders Jensen, grillekspert hos Weber grill:

- Ta ut risten og vask den grundig med såpevann og svamp. Men er den veldig skitten, anbefaler jeg å bruke grillrens for å rengjøre skikkelig. Vask alltid over grillen med varmt, rent vann etter at du har brukt grillrens. Unngå å bruke sterke kjemikalier, tipser Jensen.

Så når grillen er vasket ren, er det bare å sette i gang med grillingen.

Vaske grillen med løk?

Vil du gå for en litt alternativ metode, kan det hende at løk-trikset er noe for deg!

Grill-hacket går som følger:

  • Varm opp grillen på maks
  • Brenn av matrester på grillen først
  • Del en løk i to, stikk den halve løken på en grillgaffel (eventuelt hold løken med grillvott) og skrubb løken frem og tilbake på grillristen.
  • For ekstra rense-effekt, spray først over litt hvit eddik eller sitronsaft på risten før du skrubber med løken.

Løken skal visstnok ha en antibakteriell-egenskap grunnet innhold av svovel.

Men hva sier ekspertene om løk-trikset?

- Vi ble ikke overbevist. Men det var gøy å prøve, og ikke minst var vi veldig spente på resultatet, kommenterer Spieler.

Se hvordan det gikk da han testet løk-metoden, og få gode rengjøringstips i videoen over!

- Et fint hverdagstriks

Jensen hos Weber grill er kjent med løk-trikset, og er på sin side positiv til metoden.

- Dette er et fint hverdagstriks som jeg kan anbefale å teste ut. En halv potet kan også brukes. Og hvis du for eksempel ikke vil smøre inn risten med matolje, kan det å smøre risten med løk fungere, sier han.

Ifølge Jensen vil grillristen få en mer slipt og glatt overflate dersom du avslutter med å gni en halv løk eller halv potet over risten etter at du har brent av matrester og børstet risten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer