Rengjøre grillen

Vi vasket grillen med løk

Løk-trikset skal gjøre grillen skinnende ren, men funker det? Se hvordan det gikk da kokken testet det!

VASKE GRILLEN MED LØK?: Blir grillristen ren av løk-skrubb? Vi fikk kokken til å teste trikset for oss! Video: Mathias Herseth Spieler/ The Flying Culinary Circus / FCCBBQ Vis mer
Publisert

Du trenger slett ikke vente til stekende sommer med å erklære grillsesongen for åpnet! Selv om været enda er litt kjølig, er våren absolutt en fin tid å grille på hjemme eller på hytta.

Men når grillen har stått ubrukt i et drøyt halvår, er det flere ting du bør gjøre før du går i gang med selve grillingen - og har du gassgrill bør du være spesielt obs.

Viktig sjekk før du griller

Det aller viktigste er å sjekke gasslangen, regulator og gassflasken, understreker Mathias Herseth Spieler, kokk og medeier av The Flying Culinary Circus / FCCBBQ.

- Pass på at det ikke er rifter, og ingen skader. Vi anbefaler alltid å ta en gasslekkasje-test før hver sesong, og når man har kjøpt en ny grill. De fleste ulykker skjer fordi man ikke skrur på slangen godt nok, forteller Spieler.

I tillegg er det ekstra lurt å sjekke om det har satt seg noe matrester og smuss inni brennerne, anbefaler kokken.

- For i det tilfellet blir det ikke så jevn varme, og effekten blir dårligere, forklarer han.

Rengjøre grillen

Når du har kontrollert at alt er i orden med grillen, må den rengjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer