Rengjøre grillen

Vi vasket grillen med løk

Løk-trikset skal gjøre grillen skinnende ren, men funker det? Se hvordan det gikk da kokken testet det!

VASKE GRILLEN MED LØK?: Blir grillristen ren av løk-skrubb? Vi fikk kokken til å teste trikset for oss! Video: Mathias Herseth Spieler/ The Flying Culinary Circus / FCCBBQ Vis mer
Publisert

Du trenger slett ikke vente til stekende sommer med å erklære grillsesongen for åpnet! Selv om været enda er litt kjølig, er våren absolutt en fin tid å grille på hjemme eller på hytta.

Men når grillen har stått ubrukt i et drøyt halvår, er det flere ting du bør gjøre før du går i gang med selve grillingen - og har du gassgrill bør du være spesielt obs.

Viktig sjekk før du griller

Det aller viktigste er å sjekke gasslangen, regulator og gassflasken, understreker Mathias Herseth Spieler, kokk og medeier av The Flying Culinary Circus / FCCBBQ.

- Pass på at det ikke er rifter, og ingen skader. Vi anbefaler alltid å ta en gasslekkasje-test før hver sesong, og når man har kjøpt en ny grill. De fleste ulykker skjer fordi man ikke skrur på slangen godt nok, forteller Spieler.

I tillegg er det ekstra lurt å sjekke om det har satt seg noe matrester og smuss inni brennerne, anbefaler kokken.

- For i det tilfellet blir det ikke så jevn varme, og effekten blir dårligere, forklarer han.

Rengjøre grillen

Når du har kontrollert at alt er i orden med grillen, må den rengjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.