Hvordan vaske fuger

Vi vasket med sitron

Resultatet ble overraskende bra! Men hva sier eksperten?

MØKKETE SILIKONFUGER: Vi testet sitrontrikset, og ble svært overrasket over resultatet. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hensikten med silikonfuger mellom fliser, fotlister og gliper mellom for eksempel beskyttelsesglass over komfyr, er å hindre vann i å trenge inn under overflaten og forebygge sprekker i materialet.

Men silikonfuger har et seigt materiale som over tid vil tiltrekke seg støv og smuss. Og på fuger som jevnlig utsettes for fukt, kan det etter hvert dannes et fettete og sleipt belegg. Fugene kan også bli mørke og flekkete, noe som kan være tegn på muggsopp. Og oppdager du dette, bør det vasket av så fort som mulig.

Har fugene vært dekket av smuss i lang tid, er det derimot lettere sagt enn gjort, men det finnes råd.

Tipsene får du her!

- Klorin kan fungere

For å sjekke om smusset på fugene består av et fettbelegg, kan du dra en finger over fugene og kjenner at overflaten er sleip og seig.

- Når du skal rengjøre silikonfuger er det alltid lurt å først vaske over med vann og et alkalisk, også kalt basisk, rengjøringsprodukt som vil fjerne fett og såperester, sier Vibeke Scavenius, rengjøringsekspert og leder for markedsføring og kommunikasjon hos CityMaid:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer