Brannslukningsapparat

Viktig å sjekke

Forhåpentligvis vil du aldri oppleve brann i hjemmet, men det kan likevel være en risiko og da er det viktig at du er klar over et par ting.

BRANNSIKKERHET: Disse tipsene kan komme godt med, særlig om det er lenge siden du tok en sjekkrunde på brannslukningsapparatet ditt. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et hjem skal det alltid være et brannslukningsapparat lett tilgjengelig som alle i husstanden bør vite hvor er. Det er imidlertid ikke alltid så lett å vite når brannslukningsapparatet er gått ut på dato eller når det sist ble sjekket.

- Om det er behov for kontroll eller service, kan man se på beholderen, der skal produksjonsmåned og år være preget inn. Dette kan ofte være vanskelig å se, så man må ofte leite litt med lykt, forklarer Knut Norum med rådgiver kompetanse i Norsk brannvernforening

Pulverapparat tåler mest

- Hvilken type brannslukningsapparat burde man velge?

- Nå er det slik at både skum, pulver og vannapparater er godkjent i bolig. Det som likevel skiller seg stort sett er at pulver kan få en større effektivitetsklasse framfor skum og vannapparater per i dag, sier Norum til DinSide.

Pulverapparat tåler å stå ute i frost, men det tåler ikke skumapparatet.

- Det er sånn at skumveska forringes over tid, og derfor skal den byttes hvert femte år. Service og kontroll skal være sammenfallende, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer