Planting på balkong og terrasse

- Viktigere enn noen gang

Når vi ikke kan dra langt av gårde på ferie, kan vi lage vårt eget feriested rett utenfor huset! Få ekspertenes smarte tips: slik deler du uteområdet inn i koselige soner.

UTEOMRÅDET: Enten du har en liten balkong, terrasse eller større platting: området utenfor boligen er viktigere enn noen gang, mener gartner. For det er hjemme vi stort sett må oppholde oss nå. Ekspertene forteller deg hvordan du kan skape koselige soner og romfølelse på uteområdet! Video: Linn Merete Rognø / Tom Egeberg Hvål. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Sannsynligvis kan vi ikke reise så veldig langt av gårde på sommerferie i år, men nå som våren er kommet, kan du med noen smarte grep lage til ditt eget ferieparadis rett utenfor boligen din!

Slik starter du

- Nå som alle tilbringer mye tid hjemme, er hagen viktigere enn noen gang. Og uteområdet kan være en forlengelse av leiligheten eller husets mange rom - la ute og inne flyte litt i sammen.

Det råder Tom Egeberg Hvål, salgssjef og gartner hos BEDD As.

Og enten du har en liten balkong, større terrasse eller en platting, er det fullt mulig å få til dette. Og om du ikke har gressplen eller et hagebed, gjør det ingen verdens ting, mener han.

Men først må du ha en plan, enten du tegner en enkel skisse eller får råd hos en hagedesigner eller gartner:

- Når du har en plan så del heller opp i mindre prosjekter som er overkommelig og gjennomførbart, husk at du skal kose deg med hagen, den skal gi deg energi, glede og påfyll i hverdagen, understreker Hvål.

Når du planlegger, bør du spørre deg selv: Hvordan skal terrassen brukes?

Det er rådet fra Hans Jensen, kategorisjef i Plantasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.