Viktigere med TV enn bolig?

Beslutninger om huskjøp tas på mindre enn en halvtime, mens det tar ti ganger lenger å kjøpe TV.

Hvor lang tid brukte du på å bestemme deg for å kjøpe boligen din? Foto: PER ERVLAND
Hvor lang tid brukte du på å bestemme deg for å kjøpe boligen din? Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For de fleste er kjøp av bolig det største og dyreste kjøpet de noen gang vil gjøre. Likevel går det gjerne fort i svingene.

Den gjennomsnittlige boligkjøperen i Storbritannia bruker nå kun 21 minutter i snitt på å bestemme seg for å kjøpe en bolig, viser en undersøkelse fra den britiske lånegiveren ING Direct. Dette er kun en brøkdel av tiden gjennomsnittsbriten bruker på å bestemme seg for hvilken digital TV-pakke de skal velge. De bruker 217 minutter på å velge TV-tilbud, 284 minutter på å velge en ny TV og 164 minutter på å kjøpe et nytt salongbord. Dette melder Dailymail.co.uk.

Omtrent halvparten av 1000 spurte i undersøkelsen frykter at boligen vil snappes opp av andre dersom de ikke handler raskt.

Kjøpe bolig? Her er dingsene som gjør deg til en proff på visning

Lite tilbud

Det skal være mangelen på objekter på markedet som er grunnen til dette, men eiendomsmeglere får også sin del av skylden. Omtrent en fjerdelel av boligkjøperne i undersøkelsen sier i etterkant av kjøpet at det virket som om meglerne overdrev interessen fra andre kjøpere. 21 prosent av meglerne som ble spurt innrømmet også at de hadde prøvd å presse budgivere til å legge inn et tilbud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.