- Vil anbefale alle å ha boligkjøperforsikring

Oslo-par trodde de kjøpte bolig med privat parkeringsplass, men fikk gateparkering.

Foto: Per Ervland/Privat
Foto: Per Ervland/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor kjøpte Oslo-paret Camilla Ursin og Stian Aaserud ny leilighet. Etter lang tids leten, endte de opp med en leilighet litt utenfor sentrum.

- Hovedgrunnen til at vi valgte å flytte ut var at vi planla å få barn etterhvert, og i den sammenhengen var det jo viktig med ekstra plass og parkeringsplass i nærheten, sier Ursin til DinSide. - Vi flyttet fra en leilighet i Oslo sentrum der vi hadde egen parkeringsplass innelåst i bakgård; og vi bruker bilen mye. Så det var uaktuelt å flytte til et sted uten parkeringsplass.

I taksten til boligen de kjøpte sto det følgende: "En parkeringsplass med ett uttak til motorvarmer". Da paret var på visning, så de at det var flere parkeringsplasser med motorvarmere utenfor, så de regnet med at det var en av dem. Det burde de ikke ha gjort.

Les også: Spørsmålet alle glemmer å stille på visning. Det kan bli dyrt.

Blokken hadde riktignok et par parkeringsplasser, men ingen av disse hørte til leiligheten de hadde kjøpt. Men de kunne som en av fem boenheter benytte seg av to parkeringsplasser foran inngangen til blokken, etter førstemann-til-mølla-prinsippet, fikk de opplyst - etter signering av overtakelsesdokumenter for boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer