Reparere kjøleskap og fryser

Vil at reparasjon skal bli mye billigere

I dag er det ofte billigst å kjøpe nytt.

MINDRE MOMS: Administrerende direktør Jan Røsholm i Elektronikkbransjen mener at lavere merverdiavgift er veien å gå for å oppnå lavere priser på reparasjoner. Foto: Elkjøp/Creative Commons
MINDRE MOMS: Administrerende direktør Jan Røsholm i Elektronikkbransjen mener at lavere merverdiavgift er veien å gå for å oppnå lavere priser på reparasjoner. Foto: Elkjøp/Creative Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har opplevd at vaskemaskinen, fryseren eller kjøleskapet har gått i stykker. I mange tilfeller lønner det seg ikke å reparere. Å kjøpe nytt koster ofte mindre.

Dette vil både politikere, forbrukermyndigheter og miljøforkjempere endre på.

Og – kanskje litt overraskende – også elektronikkbransjen.

– Gjør som svenskene

Administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen kunne nylig legge fram rekordtall for bransjen. Og uansett hvor hyggelig det er, ønsker også han å bidra til at vi reparerer framfor å kjøpe nytt.

– Svenskene har innført momsreduksjon på reparasjoner, men ikke på deler. Jeg mener man i Norge burde vurdere begge deler, sier Røsholm til Dinside.

Røsholm mener at et slik reduksjon i merverdiavgiften ikke bare burde gjelde hvitevarer som vaskemaskiner og kjøleskap, men også TV og mobiler.

– Det er jo slik at originaldeler selges til veiledende pris. Kjøper man uoriginale deler for eksempel på eBay, har man jo ingen garanti for at disse er trygge og fungerer. Det kreves også fagbrev eller annen relevant utdannelse for å utføre reparasjoner på hvitevarer, men ikke på mobiltelefoner og nettbrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer