Vil forby skyhøy fellesgjeld

NBBL vil ha lovfestet maksgrense på fellesgjeld.

Dersom NBBL får gjennomslag for forslaget sitt, vil en slik fordeling mellom pris og fellesgjeld akkurat være lovlig.  Foto: Finn.no
Dersom NBBL får gjennomslag for forslaget sitt, vil en slik fordeling mellom pris og fellesgjeld akkurat være lovlig. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det må fastsettes i lov at fellesgjelda i borettslag ikke må overstige 70 prosent, sier Ralph Norberg, adm.dir. i NBBL i et brev til statsråd Meltveit Kleppa.

Det er mange som har advart mot de såkalte lavinnskuddsboligene, boliger med relativt små innskudd og skyhøy fellesgjeld, blant annet DinSide. Og i tider der boligprisene faller har advarslene dessverre blitt høyaktuelle. Mange av dem som kjøpte slike boliger sliter med skyhøye husleier, og verdien på boligene faller.

I oktober sa politisk rådgiver Lars Erik Bartnes (Sp) i Kommunal- og regionaldepartementet til DinSide at de hadde et forslag opp til vurdering når det kom til lavinnskuddsboliger:

- Det er å forby hele greia!

Hvor langt har de kommet med arbeidet, vel fire måneder senere? Blir det forbudt?

Jobber med saken

En statssekretærgruppe, ledet av Bartnes, med representanter fra en rekke depepartementer, som justis-, finans-, kommunal og regional-, samt barne- og likestillingingsdepartementet, har arbeidet med problemstillingen siden den gang, og jobben med å sette sammen en tiltaksplan er snart sluttført. Et høringsbrev skal, ifølge Bartnes, være klart i løpet av noen uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.