Vil gi meglerne provisjon

Nesten ingen velger å gi eiendomsmeglere timepris.

Vil gi meglerne provisjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare 23 av nesten 50.000 boligselgere valgte timepris som betalingsmodell når de inngikk avtale med megleren sin det siste året. Dette ifølge ferske tall fra Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

– Vi har undersøkt totalt 47 308 boligtransaksjoner blant våre medlemsbedrifter. Av alle disse transaksjonene valgte bare 23 av boligselgerne å inngå avtale med megler på timebasis, noe som utgjør skarve 0,049 prosent av de solgte boligene. Så mange som 99,95 prosent valgte å inngå avtale om provisjon med sin eiendomsmegler, sier styreleder Stein Drogseth i Eff i en pressemelding.

De aktuelle boligsalgene er gjennomført i en periode over ett år fra august i fjor til august i år.

Selge bolig? Her er boligselgerenes største tabber

Provisjon bedre i tregt marked?

Den nye loven som åpner opp for at boligselgere kan inngå avtale med eiendomsmeglere om timebetaling ved eiendomssalg har eksistert i snart to år. Men nesten ingen velger denne betalingsmodellen.

– Provisjon er svært innarbeidet i markedet, mens timespris som en lovpålagt ordning kun er et par år gammel. Men det er likevel interessant at såpass få har valgt løsningen. Det kan tyde på at det også er andre årsaker til at boligselgere velger bort timesprisløsningen, sier Drogseth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer