Vil ha hage i ekspressfart

Vi vil ha hage, og vi vil ha den nå, sier Kenneth Ingebretsen fra Plantasjen.

Stadig flere norske hageeiere vil ha fiks ferdig hage i ekspressfart, sier Kenneth Ingebretsen fra Plantasjen.  Foto: Per Ervland
Stadig flere norske hageeiere vil ha fiks ferdig hage i ekspressfart, sier Kenneth Ingebretsen fra Plantasjen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå er det tre tydelige tendenser når det kommer til nordmenns forhold til egen hage, viser en fersk undersøkelse i regi av Plantasjen.

For det første: mange innreder hagen mer og mer som et eget rom. Vi får komfortable sofa- og spistestuegrupper, utetepper på gulvet, puter i fleng og lys i taket.

Her er hagemøblene alle vil ha i år

Den andre hagetrenden er at vi vil dyrke maten vår selv.

– Vi ser at vekster fra hagen skal på matbordet. Dette har kommet til Norge fra utlandet, og vi har nok bare sett begynnelsen på det, sier Ingebretsen.

Dette ligger også i tråd med den generelle helsetrenden vi ser. Mat eller krydder vi dyrker i egen hage - eller på balkongen - og den lar seg fint kombinere med overdådig innredete uterom.

Hage i ekspressfart

Den siste av trendene, ekspresshager, utelukker heller ikke de foregående. For vi nordmenn er utålmodige når de kommer til hagen vår. Der vi før plantet små busker og så hekken gro frem de neste fem - ti årene, sådde gress og vannet plen, vil vi nå helst sette opp ferdige hekkebusker og rulle ut plenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer