Vil ikke ha luksusmøbler

Eksklusiv møbelforretning konkurs.

Vil ikke ha luksusmøbler
Publisert
Sist oppdatert

Møbelgründer Robert Tandberg måtte fredag gå til skifteretten med en gjeld på rundt 12 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Robert Tandberg åpnet i fjor en gigantisk butikk rettet mot privatmarkedet i den gamle Posthallen i Oslo. Her kunne nordmenn boltre seg på 3.000 kvadratmeter luksusmøbler fra blant annet Molteni&C, Poltrona Frau og Dada kjøkken.

Les også: Her er møblene du ikke har råd til.

Tandberg ønsket ikke å svare på spørsmål om selve konkursen, men ga følgende skriftlige kommentar til DN:

"Som kjent har selskapet foretatt meget store investeringer i sin satsing på privatmarkedet. Det må dessverre konstateres at tidspunktet for en så stor og omfattende butikk viste seg å være feil. Satsingen på kjøkken i kombinasjon med møbelbutikk var heller ikke vellykket. Selskapets styre og ledelse har i samarbeid med advokat og rådgivere arbeidet med en refinansering. Når finanskrisen nylig toppet seg, ble det likevel ikke mulig å reise nødvendig ny kapital, og styret hadde dermed ikke annet valg enn å innstille virksomheten."

Tandberg starter opp et nytt selskap rettet mot prosjektmarkedet.

Har vært verre før

- Dette er trist. Det reduserer jo utvilsomt nivået. Det var en veldig gjennomført og lekker butikk, sier Ingunn Boman Fosseide, daglig leder i Tannum Møbler til DinSide.

Hun tror ikke det er noen tvil om at hele bransjen merker finanskrisen. - Robert Tandberg satset veldig hardt, dristig konsept, og vi må ikke glemme at Norge og Oslo ikke er et veldig stort marked. Vi er også en nisjebutikk, men det gjelder å tilpasse kolleksjonen likevel.

Vil Nordmenn fortsatt ha designmøbler?

- Ja det er ingen tvil om det. Våre møbler er laget for å vare, så på sikt er det ingen dyr investering, sier Boman Fosseide.

Tannum Møbler har vært i drift siden 1930-tallet. - Hos oss går det fint. Vi har vært gjennom kriser før, vi driver forsiktig og har en sterk finansiell situasjon som gjør det enklere å takle nedgangsperioder.

Hun forteller at de har vært gjennom mye strammere tider enn det vi ser i dag. - 2002, for eksempel, var mye verre. Men vi vet ikke hvor lenge dette vil vare, avslutter Boman Fosseide.

Les mer om design og interiør på DinSide

Optimistisk designbransje

Finanskrisen skremmer likevel ikke designere, melder NRK P2.

- Vi bruker tiden vi har nå til å utvikle produkter, til det blir bedre tider, sier industridesigner Anna Øren til radiokanalen.

Møbeldesigner Torbjørn Anderssen i Norway Says er enda mer optimistisk, og sier til P2 at han tror folk vil bli mer selektive, og velge kvalitet når de først skal kjøpe møbler i trange tider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer