Vil ikke ha nye boliger

Antallet ledige ferdigstilte nye boliger er rekordstort.

Det selges forsvinnende lite nye boliger.  Foto: Colourbox.com
Det selges forsvinnende lite nye boliger. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dagens trange boligmarked kjøper vi helst brukte boliger. Ifølge Econ Pöyrys Nye Boliger-rapport har vi kjøpt 346 nye boliger siden årsskiftet. Dette utgjør kun tre prosent av det totale antallet boliger de har registrert.

Salgte av brukte boliger har imidlertid økt de to siste månedene. Prisene i februar var 2,7 prosent høyere enn i januar, 1,9 prosent korrigert for sesongvariasjoner, viser Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk. Tilsvarende tall for januar var 4,8 og 0,8 prosent.

Høy kvadratmeterpris

Til tross for at salget av nye boliger går tregt, er det på nivå med samme periode i fjor, og en økning fra forrige måling i desember, der salget var på en prosent.

Rapporten er basert på pris og salgsstatus for 12.263 boliger i prosjekter på Østlandet som var til salgs både i desember og februar, eller som er lagt ut for salg i perioden. Ved forrige registrering var 7.496 av disse solgt og 4.767 var usolgt.

Nesten halvparten av boligene i databasen har en kadratmeterpris som er over 35.000 kroner, 68 prosent er dyrere enn 30.000 per kvadratmeter, mens 97 prosent av boligene koster mer enn 20.000 kroner per kvadratmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer