Brukte møbler

Vil ikke lenger hente de brukte møblene dine

Fretex vil ikke lenger hente møbler hjemme hos folk.

SLUTTER MED HENTING AV MØBLER: Fretex har tilbudt henting av møbler som folk ville gi dem for videresalg, men nå er det slutt for dette tilbudet. Noen av årsakene er at de ikke lenger har folk til å hente det - men det er også blitt veldig enkelt å gi bort eller selge brukt på nett. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SLUTTER MED HENTING AV MØBLER: Fretex har tilbudt henting av møbler som folk ville gi dem for videresalg, men nå er det slutt for dette tilbudet. Noen av årsakene er at de ikke lenger har folk til å hente det - men det er også blitt veldig enkelt å gi bort eller selge brukt på nett. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fretex i Stavanger, Sandnes, Bergen, Drammen og Oslo har i flere tiår tilbudt å hente møbler hjemme hos folk; møbler som folk ikke lenger trenger og ønsker å gi til Fretex.

Hentingen og transporten har vært gratis for giveren.

Men nå avslutter organisasjonen denne hentevirksomheten.

Fretex skriver i en pressemelding at de ikke lenger vil hente møbler fra privatpersoner, men at de vil fortsette å selge møbler - og at de derfor håper at enda flere kan levere gavene til deres mottak og butikker.

- Vanskelig å selge

Hentetjenesten har ifølge Fretex vært populær, og det er flere grunner til at de slutter med møbelhentingen.

En av dem er at det er enkelt å selge eller gi bort møbler via andre tjenester, som Finn.no, grupper på Facebook og andre nettjenester.

En annen ting er at Fretexkundene er både mer kvalitetsbevisst og mer prisbevisst enn de kanskje var tidligere:

- De seinere åra har vi stadig oftere erfart at møblene vi henter hjemme hos folk har vært vanskelige å få solgt i Fretex-butikkene. Dermed blir utgiftene til biler og mannskap vanskelig å forsvare, sier Glenn Hole, daglig leder i Fretex Miljø AS, i en pressemelding.

Færre i jobb som kan hente

I tillegg til å drive bruktbutikk er også Fretex en arbeidstreningsbedrift, og de tilbyr ulike jobbprogram i samarbeid med Nav.

Men ifølge Fretex har behovet for arbeidstrening innenfor blant annet transport internt i Fretex blitt redusert, på grunn av at flere har arbeidstrening hos eksterne arbeidsgivere, både private og offentlige.

Dermed er det færre til å drive med møbelhentingen - og det er også en av årsakene til at Fretex ikke lenger henter møbler hjemme hos folk.

Fretex er eid av Frelsesarmeen i Norge. Butikkene selger det som giverne donerer, fra sine 50 butikker og nettbutikk. Ti prosent av bruktomsetningen går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid.

Du kan fremdeles levere møbler, klær og gjenstander på gjenbruksstasjoner rundt omkring i landet. Eller direkte til Fretex - sjekk med din lokale butikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer