Solcellepanel på hytter

Vil kreve solcellepanel på hyttetak

Leder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Ketil Kjenseth (V), ønsker krav om at store hytter skal bygges med solcellepanel på taket.

VIL HA KRAV OM SOLCELLEPANEL PÅ HYTTER: Solenergi kan være et alernativ både for hytter og helårsboliger, og det finnes allerede støtteordninger fra Enova for dette - også til hytter. På bildet Andreas Bentzen fra selskapet Otovo. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
VIL HA KRAV OM SOLCELLEPANEL PÅ HYTTER: Solenergi kan være et alernativ både for hytter og helårsboliger, og det finnes allerede støtteordninger fra Enova for dette - også til hytter. På bildet Andreas Bentzen fra selskapet Otovo. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Han mener dette er et krav kommunene skal kunne sette til nye hyttebyggere.

– Det er mange kommuner som er interessert i å bygge ut større hytteområder og legge til rette for hytteutbygging. Vi ser en tendens til at hyttene blir større og større, og det bygges mer infrastruktur slik som vann og avløp, elektrisitet og asfalt, sier Kjenseth til Nationen.

- Har råd til sol på taket for 100.000

Han mener kravet bør gjelde mot nye hytter med en takflate på over 100 kvadratmeter og mener det kan gjennomføres med tilskudd.

– Vi har Enova som gir tilskudd på 15–25 prosent ved utbygging, som bør være interessant for utbyggere og hytteeiere. Betaler man tre-fire millioner for ei hytte, så har man råd til å legge sol på taket for 100.000, mener han.

– Det vil også redusere strømregninga i åra som kommer, så det betaler seg selv, tilføyer komitélederen.

Tall fra solenergi.no viser at Enova i 2018 ga tilskudd til solcelleanlegg hos 837 privatpersoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer