Vil lagre telefonlogg fra budrunder

Norges Eiendomsmeglerforbund ønsker at bud og aksept per telefon skal bli tatt opp og lagret.

Får Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) det som de vil, kan ditt telefonbud i fremtiden bli tatt opp og lagret. Foto: Per Ervland
Får Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) det som de vil, kan ditt telefonbud i fremtiden bli tatt opp og lagret. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går fram av et høringsforslag til Finansdepartementet vedrørende Finanstilsynets forslag om endring i eiendomsmeglingsforskriften om dokumentasjon av budrunder.

Ifølge pressemeldingen er ikke Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) fornøyd med at det foreslås skriftlighet i budrunder. De vil ta det enda lenger.

– For å fjerne enhver tvil om hva som har blitt sagt i forbindelse med budrunder per telefon ønsker vi at dette nå blir tatt opp, sier styreleder Tormod Boldvik i Norges Eiendomsmeglerforbund i en pressemelding.

– Kan verifisere påstander

NEF mener dette gir bedre mulighet til å sikre at det ikke blir påstand mot påstand i en eventuell konflikt.

– Det er flere svakheter i Finanstilsynets forslag om skriftlighet, ettersom det ikke vil forhindre påstander om hva som muntlig er sagt av megler og interessent. Dokumentasjon fra en lydlogg vil ivareta formålet med å verifisere eller avkrefte påstander om hva som har blitt sagt i en budrunde både av interessenten og eiendomsmegleren, sier Boldvik.

Strenge krav

Å lagre telefonsamtaler er derimot neppe uproblematisk for Datatilsynet. Derfor presiseres det også i høringsforslaget at tilgangen til lydloggene må sikres.

– Det må være strenge krav til hvem som skal få innsyn i telefonloggen, det vil si at lydloggen kun kan brukes til de formål som begrunner formålet. Dette vil være på linje med det som i flere år har blitt praktisert i deler av finansbransjen, som for eksempel i aksjehandel og finansrådgivning, heter det i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer