Vil lagre telefonlogg fra budrunder

Norges Eiendomsmeglerforbund ønsker at bud og aksept per telefon skal bli tatt opp og lagret.

Får Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) det som de vil, kan ditt telefonbud i fremtiden bli tatt opp og lagret. Foto: Per Ervland
Får Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) det som de vil, kan ditt telefonbud i fremtiden bli tatt opp og lagret. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går fram av et høringsforslag til Finansdepartementet vedrørende Finanstilsynets forslag om endring i eiendomsmeglingsforskriften om dokumentasjon av budrunder.

Ifølge pressemeldingen er ikke Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) fornøyd med at det foreslås skriftlighet i budrunder. De vil ta det enda lenger.

– For å fjerne enhver tvil om hva som har blitt sagt i forbindelse med budrunder per telefon ønsker vi at dette nå blir tatt opp, sier styreleder Tormod Boldvik i Norges Eiendomsmeglerforbund i en pressemelding.

– Kan verifisere påstander

NEF mener dette gir bedre mulighet til å sikre at det ikke blir påstand mot påstand i en eventuell konflikt.

– Det er flere svakheter i Finanstilsynets forslag om skriftlighet, ettersom det ikke vil forhindre påstander om hva som muntlig er sagt av megler og interessent. Dokumentasjon fra en lydlogg vil ivareta formålet med å verifisere eller avkrefte påstander om hva som har blitt sagt i en budrunde både av interessenten og eiendomsmegleren, sier Boldvik.

Strenge krav

Å lagre telefonsamtaler er derimot neppe uproblematisk for Datatilsynet. Derfor presiseres det også i høringsforslaget at tilgangen til lydloggene må sikres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer