Vil øke boligens ligningsverdi igjen

Rammer hardest i distriktene.

Ytterligere økninger i boligers ligningsverdi rammer hardest i distriktene. Foto: Colourbox.com
Ytterligere økninger i boligers ligningsverdi rammer hardest i distriktene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for fallende boligpriser det siste halve året, ønsker Kristin Halvorsen å øke ligningsverdier på boliger med 10 prosent neste år for å kompensere for manglende oppjustering i perioden med stor vekst, skriver Hus og bolig.

En undersøkelse bladet har gjort, viser imidlertid at boliger utenfor de aller sterkeste pressområdene allerede har for høye ligningsverdier.

66 prosent økning

De siste årene har boligenes ligningsverdi blitt oppjustert årlig, sist gang i årets statsbudsjett med 10 prosent. I 2006 økte regjeringen ligningsverdien med 25 prosent, og med ytterligere 10 prosent i 2007 og 2008, samt 10 prosent for neste år, blir dette 66 prosent totalt, med renters renteeffekten.

Les også: Er boligen din 66 prosent mer verdt?

I statsbudsjettet viser regjeringen til at boligprisene har steget med 167 prosent siden 1996. Men dette er snittpriser, og prisutviklingen har ikke vært så formidabel i hele landet. Ifølge Hus og bolig har prisene for eksempel bare steget med 107 prosent i Nord-Norge utenom Tromsø i den samme perioden.

Prut på ligningsverdien

Har du ikke prutet på boligens ligningsverdi før, er dette et godt tidspunkt. Boligens ligningsverdi er ikke hugget i sten, så her er det bare å ta alle lovlige midler i bruk, og prute for alt det er verdt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer