Vil øke bostøtten

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) vil kjempe for økt bostøtte.

Publisert
Sist oppdatert

Virkemidlene som skal sikre økonomisk vanskeligstilte egen bolig, fungerer ikke godt nok, mener Riksrevisjonen. Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) vil kjempe for økt bostøtte.

Har 46 kroner dagen til mat

- Det er uverdig at ikke alle har en trygg og god bolig i Norge i dag. Jeg vil gjøre mitt for at staten og kommunene nå tar et krafttak for de svakest stilte, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Kleppa har som mål å øke bostøtten til neste år, særlig for enslige og barnefamilier.

- Jeg har ambisjoner om å få flere inn under bostøtten i 2009. Men det er et budsjettspørsmål, så svaret vil komme i oktober. Men vi vet at mange vanskeligstilte i dag får hjelp gjennom de ordningene som finnes, så det handler først og fremst om å forbedre dem, sier Kleppa til NTB.

I en ny rapport fra Riksrevisjonen framgår det at ventetiden for å få kommunal bolig er lang og at boligene ofte er i dårlig stand. Dessuten er ikke tiltak som bostøtte, boligtilskudd og startlån samordnet i tilstrekkelig grad og kunnskapen om hvilke grupper som trenger hjelp, er heller ikke god nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer