Vil slippe deg inn på Finn

Sannsynligheten øker for at du snart kan annonsere boligen selv på Finn og andre portaler.

Får Regjeringen, Konkurransetilsynet og Forbrukerombudet det slik de vil, vil du snart kunne annonsere for boligen din selv på Finn.no. Foto: Finn.no
Får Regjeringen, Konkurransetilsynet og Forbrukerombudet det slik de vil, vil du snart kunne annonsere for boligen din selv på Finn.no. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars skrev DinSide om at fornyings- og administrasjonsdepartementet ville gå inn for at alle burde få annonsere sine boliger til salgs på nett i de samme nettportalene som meglerne benytter. Også konkurransetilsynet har gått inn for at private burde få tilgang til Finn og Tindes boligportaler.

Nå slutter også Forbrukerrådet seg til forslaget om at privatpersoner som skal selge bolig bør få tilgang til å annonsere på nettportalene.

- Undersøkelser viser at 90 prosent av boligselgerne ønsker å annonsere på internettet, forteller rådgiver Cecilie Asak i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Forbudet virker derfor som et hinder for at forbrukerne kan få selge boligene sine selv. For det har de i utgangspunktet lov til.

Tror ikke det blir flere tvister

Forbrukerrådet tror ikke at det blir flere tvister etter kjøp mellom privatpersoner, selv om disse får tilgang til å annonsere sine boliger på nettportalene. De argumenterer også for at det kan bli lavere transaksjonskostnader ved kjøp og salg av bolig dersom private får tilgang til de samme annonsemarkedene som meglerne nå benytter.

- Forbrukerrådet anbefaler at man fortsatt overlater det økonomiske oppgjøret til eiendomsmegler eller advokat, påpeker Asak.

Vil meglerne svare med egen portal?

Eiendomsmeglere har tidligere uttalt seg skeptisk til at vanlige brukere skal kunne annonsere sine boliger på Finn. Tidligere i sommer skrev vi om eiendomsmeglernes planer om å starte en boligportal i konkurranse med Finn.no. Dette tiltaket kan bli ytterligere aktuelt nå.

- Vi har tatt et intitativ for å se om eiendomsmeglerbransjen er klar for å gjøre dette, og tanken er at dette skal eies av ulike eiendomsmeglerforetak, som sammen skal drifte tjenesten sa Christian Dreyer, leder i NEF til DinSide i juni. - Dette gjøres allerede i Danmark og Sverige, der meglerforetakene selv eier boligportalene.

Finn viser mer enn du tror ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer