Vil slippe deg inn på Finn

Sannsynligheten øker for at du snart kan annonsere boligen selv på Finn og andre portaler.

Får Regjeringen, Konkurransetilsynet og Forbrukerombudet det slik de vil, vil du snart kunne annonsere for boligen din selv på Finn.no. Foto: Finn.no
Får Regjeringen, Konkurransetilsynet og Forbrukerombudet det slik de vil, vil du snart kunne annonsere for boligen din selv på Finn.no. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars skrev DinSide om at fornyings- og administrasjonsdepartementet ville gå inn for at alle burde få annonsere sine boliger til salgs på nett i de samme nettportalene som meglerne benytter. Også konkurransetilsynet har gått inn for at private burde få tilgang til Finn og Tindes boligportaler.

Nå slutter også Forbrukerrådet seg til forslaget om at privatpersoner som skal selge bolig bør få tilgang til å annonsere på nettportalene.

- Undersøkelser viser at 90 prosent av boligselgerne ønsker å annonsere på internettet, forteller rådgiver Cecilie Asak i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Forbudet virker derfor som et hinder for at forbrukerne kan få selge boligene sine selv. For det har de i utgangspunktet lov til.

Tror ikke det blir flere tvister

Forbrukerrådet tror ikke at det blir flere tvister etter kjøp mellom privatpersoner, selv om disse får tilgang til å annonsere sine boliger på nettportalene. De argumenterer også for at det kan bli lavere transaksjonskostnader ved kjøp og salg av bolig dersom private får tilgang til de samme annonsemarkedene som meglerne nå benytter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer