Vill, villere, Villa Heftye

Ta en svensk møbelgigant og tilsett noen elever fra Wolff Eksponeringsdesign. Rør det hele godt sammen i en ellevill idémyldring. La kreativiteten blomstre en ukes tid, før du heller den over i en gammel murvilla. Tilsett en liten dose med høstens nyheter, og vent i tre dager. Voila: Villa Heftye.

Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av sen-nittitallets stramme minimalisme og fargeløse rom? Trenger du inspirasjon til å friske opp hjemmet?

Seks konsepter, seks stiler

I sommer kan du hente inspirasjon i elleville Villa Heftye i Oslo, der Ikea har gitt førsteårsstudenter fra Wolff Eksponeringsdesign frie tøyler i en 140 år gammel murvilla.

Det hele begynte for tre uker siden. Ikea inviterte et helt kull fra Wolff Eksponeringsdesign, en del av Westerdals School of Communication, til en brainstorming over forskjellige innredningskonsepter for soverom.

Elevene kom opp med en rekke forslag og Ikea plukket ut seks idéer de ville gå videre med som en del av sitt store sommerprosjekt Ikea Bed & Breakfast i Villa Heftye:

 • Prinsesse
 • Jungel
 • Frost
 • Noodle
 • 1001 Natt
 • Camping
 • Interessert? La deg inspirere av vår fargerike bildespesial.

  Noe for enhver smak, med andre ord. Et par uker med planlegging, tegning og produktutvelgelse senere (elevene ble gitt bortimot frie tøyler på Ikeas lager) fikk elevene endelig slippe til i den gamle murvillaen, og prosjektet Ikea Bed & Breakfast begynte å materialisere seg. Vi har tatt en sniktitt før Villa Heftye tar imot gjester for første gang, lørdag 5. juli.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer