Vill, villere, Villa Heftye

Ta en svensk møbelgigant og tilsett noen elever fra Wolff Eksponeringsdesign. Rør det hele godt sammen i en ellevill idémyldring. La kreativiteten blomstre en ukes tid, før du heller den over i en gammel murvilla. Tilsett en liten dose med høstens nyheter, og vent i tre dager. Voila: Villa Heftye.

Publisert
Sist oppdatert
Vill, villere, Villa Heftye


Er du lei av sen-nittitallets stramme minimalisme og fargeløse rom? Trenger du inspirasjon til å friske opp hjemmet?

Seks konsepter, seks stiler

I sommer kan du hente inspirasjon i elleville Villa Heftye i Oslo, der Ikea har gitt førsteårsstudenter fra Wolff Eksponeringsdesign frie tøyler i en 140 år gammel murvilla.

Det hele begynte for tre uker siden. Ikea inviterte et helt kull fra Wolff Eksponeringsdesign, en del av Westerdals School of Communication, til en brainstorming over forskjellige innredningskonsepter for soverom.

Elevene kom opp med en rekke forslag og Ikea plukket ut seks idéer de ville gå videre med som en del av sitt store sommerprosjekt Ikea Bed & Breakfast i Villa Heftye:

 • Prinsesse
 • Jungel
 • Frost
 • Noodle
 • 1001 Natt
 • Camping
 • Interessert? La deg inspirere av vår fargerike bildespesial.

  Noe for enhver smak, med andre ord. Et par uker med planlegging, tegning og produktutvelgelse senere (elevene ble gitt bortimot frie tøyler på Ikeas lager) fikk elevene endelig slippe til i den gamle murvillaen, og prosjektet Ikea Bed & Breakfast begynte å materialisere seg. Vi har tatt en sniktitt før Villa Heftye tar imot gjester for første gang, lørdag 5. juli.

  Klarer du å overbevise Ikea om at akkurat DU fortjener å leve som en prinsesse i en uke?
  Klarer du å overbevise Ikea om at akkurat DU fortjener å leve som en prinsesse i en uke? Vis mer


  Vær overbevisende

  Ikke bare er det (stilig, lekkert, kitschy, romantisk - fyll inn det som passer) - men gratis er det og! I sommer tilbyr Ikea seks personer med familie eller venner å bo gratis i en hel uke i Villa Heftye. Det eneste du må gjøre for å bli en av de heldige gjestene, er å skrive og fortelle Ikea hvorfor akkurat du fortjener en uke i IKEA-land.

  Ikea Bed & Breakfast vil kun holde åpent i fire uker, og hver uke vil ha sitt eget tema: Uke 28 er singeluke, uke 29 er familieuke, uke 30 er Nordnorsk uke og uke 31 er åpen for alle.

  Skulle du ikke være blant de heldige vinnerne, er huset heldigvis åpent for besøk hver lørdag og søndag fra 12-16. Da vil besøkende kunne ta en titt på de forskjellige rommene og besøke utstillingen i kjelleren, der Ikeas nyheter på soveromsfronten er stilt ut.

  Fellesrommene, hagen og kjellerutstillingen kan du også se på hverdager, til samme tid, men det er altså kun i helgene du kan besøke de morsomme soverommene.

  Villa Heftye ligger i Munkedamsveien 62, i nærheten av Aker Brygge.

  - Vi håper at huset kan være til inspirasjon for flere enn våre overnattingsgjester, sier Camilla Lindemann, PR- og informasjonssjef for Ikea Norge.

  Les mer om konkurransen på www.ikea.no. Her kan du også ta en virtuell 360 graders tur i de fleste rommene.

  BILDESPESIAL: La deg inspirere av Ikeas ville verden i Villa Heftye

  Eksterne lenker:
  Ikea
  Wolf Eksponeringsdesign

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer