Ville få malt svigermor på sengen

- Der gikk grensen, sier Gry Nyhus, kjøkken og interiørtegner for Kistefos.

FLEKSIBELT: Du kan få nesten hvilke som helst motiver malt på møblene fra Kistefos. Men ett sted går grensen, forteller Gry Nyhus. Foto: Elisabeth Dalseg
FLEKSIBELT: Du kan få nesten hvilke som helst motiver malt på møblene fra Kistefos. Men ett sted går grensen, forteller Gry Nyhus. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kistefos Møbler er en tradisjonsrik norsk møbelprodusent. De har et standardsortiment med klassiske hyttemøbler; men deres forse er spesialtilpassete møbler:

Er nisjen 10 cm for smal til kommoden du har valgt, ja da lager de den etter mål. Det samme gjelder om alkoven du vil sette sengen i er for lang for sengen, men så smal at du ikke får brukt plassen til noe annet enn å samle støv.

- Vi pleier å si at "vi sier aldri nei", sier administrerende direktør Tony Lindahl.

Les også: Innred soverommet som kjøkkenet

Men ett sted går grensen...

Det er imidlertid ett sted firmaet setter streken. Som en del av tilpasningen kan man velge ulike farger og overflatebehandlinger på møblene, og ett av alternativene er malte dørspeil. Kistefos har en ansatt hvis jobb er å håndmale ulike motiv på dørspeilene. Du kan velge mellom en rekke standardmotiver innenfor følgende kategorier: troll, dyr, eventyr, folk og fe, norrøn, blomster og ordtak.

- Alt er håndmalt, og du får hvert maleri for under tusenlappen, sier Lindahl.

I tillegg kan man be om egne spesialmotiv, og det er populært, forteller Gry Nyhus. Hun tegner kjøkken og interiørløsninger for Kistefos. Og møbelprodusenten gjør så godt de kan for å imøtekomme kundenes ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer