Vindusvask - spesialprodukter og kjerringråd

Den deilige vårsolen har bare én ulempe: Det blir veldig tydelig om du burde vaske vinduene.

Ubarmhjertig: Ikke vasket vinduene i år, du heller?  Foto: DINSIDE.NO
Ubarmhjertig: Ikke vasket vinduene i år, du heller? Foto: DINSIDE.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøen smelter, dagene blir lengre og de skitne vinduene stadig mer synlige i den lavthengende vårsolen.

DinSide har testet ut alt fra moderne spesialprodukter til gode, gamle kjerringråd for vasking av vinduer. Hva er egentlig det beste alternativet?

Og før du får alt for dårlig samvittighet: det anbefales ikke å vaske vinduer i direkte sollys, så nyt vårsolen i dag, og ta vindusvasken en dag det er gråvær!

Denne skal forenkle vindusvasken

Nylon-vask

Produktet fra 1951, med utseende deretter, lover selv å være et vidundermiddel for vinduer. Vinduene vaskes med svamp og nylon-vask blandet ut i varmt vann, før man tørker over med et rent kjøkkenhåndkle.

Fordeler: Tross enkelt utseende er det bruksanvisning for vask av vinduer på pakken. Man trenger kun enkle vaskeredskaper, som de fleste har liggende. Dessuten er produktet billig, vi kjøpte det for 21,40 på dagligvarebutikken. Vinduene blir rene og blanke, uten skjolder.

Zalo Ultra

Zalo skal ifølge kjerringrådene kunne brukes til det aller meste, også vindusvask. Vi har testet ut den klassiske, grønne varianten, som vi blandet ut i varmt vann. Vi vasket vinduene med klut, og fjernet overflødig vann med nal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer