Vindusvask i minus

Ser du ikke ut? Av: Lisa Dahlbak Jacobsen

RENT TIL JUL? Når kuldegradene rammer, ser det svart ut for vindusvasken. Men ikke om du tar spriten til hjelp. Foto: LISA DAHLBAK JACOBSEN
RENT TIL JUL? Når kuldegradene rammer, ser det svart ut for vindusvasken. Men ikke om du tar spriten til hjelp. Foto: LISA DAHLBAK JACOBSEN Vis mer

Kulden i år kom som julen på kjerringa, nemlig tidlig, og minusgradene ser ut til å ha stabilisert seg. Fremtidsutsiktene til den berømte kakelinna ser dyster ut i følge langtidsværmeldingen, så hva gjør man med de skitne vinduene før jul?

Den enkleste løsningen er å lukke øynene og la skitne vinduer forbli skitne, inntil værgudene tillater vaskefriker å sette i gang med nalen igjen. Det er jo stort sett mørkt store deler av dagen likevel.

Er du derimot besatt av tanken på å få bort klissete fingermerker og forurensing på vinduene dine har vi et par tips å komme med.

Maskinen som gjør vindusvask til en lek (nesten)

Start inne

Den enkleste løsningen, som i alle fall gjør halve jobben, er å begrense vasken til innvendig. Man kan heller vaske utvendig når det blir mildere.

- Det er lurt å ha litt utstyr. En god nal, eventuelt en forvasker eller et par gode kluter og litt Zalo, så kommer du langt. Bruker du mikrofiberkluter trenger du ikke Zalo, forklarer Charlotte Sagvik, markedsansvarlig i hjemmeserviceselskapet CityMaid.

Man kan også velge å kun fokusere på de rommene man benytter mest i julen, altså stue, spisestue og kjøkken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer