Vindusvask på høyt nivå

IFA 2010: Både late og viderekomne bør ha mye å hente hos denne roboten.

VINDUSBASERT - IKKE WINDOWS-BASERT: Det ser ut som den svever, men vindusvaskeroboten er bare festet på et vindu. Sjekk videoen nederst i saken for en demonstrasjon! Foto: Per Ervland
VINDUSBASERT - IKKE WINDOWS-BASERT: Det ser ut som den svever, men vindusvaskeroboten er bare festet på et vindu. Sjekk videoen nederst i saken for en demonstrasjon! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vasking av vinduer tilhører samme kategori som hjulbytte og terrassebeising hva underholdningsverdi angår, men har den ulempen at det kan utsettes i det uendelige. Mangler du plutselig utsikt mot den asfalterte bakgården der alle naboene parkerer? Triste greier.

En av de pussigste, men samtidig smarteste dingsene vi fikk med oss under årets forbrukerelektronikkmesse i Berlin, IFA 2010, var denne vindusvaskemaskinen. Det høres tørt ut, men er du en av dem som kvier deg for å ta steget på utsiden med vaskekost og stige, bør dette være en påminnelse om at teknologi fortsatt evner å imponere - ikke minst fordi du så å si slipper å gjøre noe selv.

Vi har tidligere skrevet om og testet blant annet gressklipperroboter og støvsugerroboter, men dette er så vidt vi vet den første vindusvaskeroboten i sitt slag.

Aldri mer vindusvask? Sjekk vinduene som vasker seg selv

En del som vasker

Windoro består av to deler, en som settes på utsiden og som gjør vaskejobben, og en kontroll- og navigeringsenhet som festes på innsiden.

Magneter holder de to delene sammen, og etter at du har trykket på på-knappen på fjernkontrollen(!) tar robotdelen seg av styringa. En sensor holder orden på hvor enden av vindusramme befinner seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer