Vink farvel til skitt, flekker og tagging

NeverWet er det mest frastøtende vi har sett - bokstavelig talt.

Et par tøysko i en søledam, men bare den ene blir flekkete... Se video Foto: Produsenten
Et par tøysko i en søledam, men bare den ene blir flekkete... Se video Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det slår ikke feil. Hver gang vi skal spise spaghetti bolognaise eller taco har vi på oss hvite klær, og hvite skjorter og t-skjorter er som magneter på tomatsaus. (Heldigvis har vi lært oss trikset som fjerner tomatflekkene - helt uten at vi trenger å løfte en finger!)

Det samme går for rødvin: Vi søler ikke på bordet som vi enkelt kan tørke av, men på det i oljet tre eller på kjøkkenbenken.

Nå har forskere i Ross Technology Corporation tatt nanoteknologi til hjelp, og utviklet NeverWet: Et produkt som gjør akkurat det det sier. Frastøter seg vann, slik at det du har sprayet ikke blir vått. Eller får flekker, melder nettavisen NewsJunkee.

Se bare her:

Les også: Slik fjerner du de vanskelige flekkene

Hva kan du bruke det til?

Bruksområdene for NeverWet er potensielt mange. Bare tenk deg: sølevannet flyr bort fra skoene til barnehagebarnet. Spraymalingen hopper av veggen når noen prøver å tagge. Rusten får aldri festet seg på hagemøblene, og du trenger aldri mer skrubbe fettflekker av veggen bak komfyren. I videoen over kan du også se en av utviklerne gjøre iPhonen sin vanntett - men det ville vi ikke tatt sjansen på selv.

NeverWet består av to spraybokser, og må påføres i flere lag. Det avgir noe lukt når du sprayer det på, men skal være luktfritt når det har tørket, og det skal være tørt på et par minutter. Det du sprayer med NeverWet vil få et litt frostet utseende, men ifølge Dan Hobson, administrerende direktør i NeverWet, jobber de med å utvikle en fargeløs versjon, melder lokalavisen i Lancaster der selskapet holder til.

Et sett skal dekke en drøy kvadratmeter, og fås kjøpt gjennom the Home Depot i USA for i underkant av 20 dollar (cirka 150 kroner). De sender ikke til Norge, men tjenester som JetCarrier og USA-Scandinavia kan hjelpe deg med å få produktet hjem om du vil prøve NeverWet selv.

Vi har testet to kjøpshjelptjenester: JetCarrier og USA-Scandinavia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer