Norges beste vann

Vinnerne er kåret: Her har de Norges beste vann

Norges beste vann får du i Sirdal og Vågan kommuner. Men det er ikke mange som har glede av vinnervannet.

NORGES BESTE VANN: Innbyggerne på Skrova i Lofoten kan nyte Norges beste drikkevann. Det er Brettesnes vannverk i Vågan kommune og Tonstad vannverk i Sirdal som er kåret til å levere Norges beste drikkevann. Foto: NTB scanpix
NORGES BESTE VANN: Innbyggerne på Skrova i Lofoten kan nyte Norges beste drikkevann. Det er Brettesnes vannverk i Vågan kommune og Tonstad vannverk i Sirdal som er kåret til å levere Norges beste drikkevann. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en konkurranse mellom Norges mange vannverk har man nå kåret to vannverk som gir innbyggerne Norges aller beste drikkevann.

Det er utpekt vinnere i to ulike klasser: De som leverer det beste drikkevannet fra grunnvannskilder og de som leverer det beste drikkevannet fra overflatekilder.

Vannet som er testet er vannet som forbrukerne får i krana hjemme, og vannet er vurdert lukt, smak og klarhet.

Det ble Tonstad vannverk i Sirdal kommune som vant klassen for grunnvannskilder, mens Brettesnes vannverk fra Vågan kommune som vant klassen for overflatekilder.

Vannverkene kan nå titulere seg med tittelen Norges beste drikkevann, skriver arrangørene Norsk Kommunalteknisk forening (NKF) og Norsk vann i en pressemelding.

- Små marginer

Dinside har tidligere omtalt alle områdevinnerne rundt i landet, som altså har vært de 18 finalistene som ha kjempet om den ærefulle tittelen; det har vært to finalister fra de ni områdene Norge rundt. Du kan se hvilket vannverk som har det beste drikkevannet i ditt område her.

- Det har vært 18 gode og høyt kvalifiserte finalekandidater. Nå har vi kommet fram til to klare vinnere, en i hver klasse, hvor marginene mellom kandidatene var veldig små, uttaler sier juryformann Johan P Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer