Vippet Miele av støvsugertronen

Electrolux-støvsugeren UltraOne best i stor europeisk test.

UltraOne fra Electrolux kom desidert best ut i de europeiske forbrukerrådenes store test av støvsugere.  Foto: Produsenten
UltraOne fra Electrolux kom desidert best ut i de europeiske forbrukerrådenes store test av støvsugere. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange er Miele kongen av støvsugere. Det var også en Miele som vant vår test av ti støvsugere i fjor. Men i en ny og omfattende test i regi av de europeiske forbrukerrådene måtte Miele se seg slått av Electrolux.

Electrolux UltraOne Z8820 er støvsugeren som bør få hybelkaninene til å skjelve i krokene. Testvinner skårer høyt i de fleste kategorier, spesielt sugeevnen. Den fikk imidlertid noe trekk for brukervennligheten, skarpe kanter på munnstykket, gummihjul og lav plassering av kabelen.

Les mer om hva du bør tenke på når du skal kjøpe støvsuger

Hvilken støvsuger har du, og hvor fornøyd er du med den? Diskuter i forumet under artikkelen

Kvalitet koster

Testen sammenlignet støvsugere fra 1.200 til 4.800 kroner, og i teten er det de dyreste støvsugerne som dominerer. En må helt ned på 10. plass for å finne en støvsuger til under 2.000 kroner. Og ser vi på de støvsugerne som kommer dårligst ut i testen, koster samtlige av de fem dårligste støvsugerne under 2.000 kroner. Men det er selvfølgelig hederlige unntak. Bosch Ergomaxx Pro Energy til 1.700 kroner ligger kun få poeng bak flere av Mieles modeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.