Visningen styres av assistenter

BOLIG: Du skal kjøpe bolig, ditt livs investering. Du har hundre spørsmål i hodet. På visningen møtes du av en assistent som fikk nøklene stukket i hånden en time før visningen. Hva gjør du da?

Ill: Anne Angelshaug
Ill: Anne Angelshaug Vis mer
Publisert

Å kjøpe bolig er ingen spøk. De aller fleste som kjøper bolig satser alt de har av penger, og mye, mye mer. Paradokset er at du kanskje får mindre tid til å tenke på over et boligkjøp enn et sykkelkjøp. Stor etterspørsel og hastige budrunder gjør at du må være rast på labben for å sikre deg drømmekåken.

Student eller sekretær

Et annet problem for boligkjøperne er at det er vanskelig å få den informasjonen du ønsker før du starter på budrunden. På visningen møtes du kanskje av en student eller en sekretær. De er visningsassistenter, og viser frem boligen i stedet for megler som ikke har tid til å komme.

Nesten alle meglerhusene bruker assistenter, bortsett fra på de oppdragene som har mest prestisje. Meglerne har til en hver tid mange prosjekter gående, og de har ikke tid til å være til stede på alle visningene selv.

Mange spørsmål- få svar

DinSide har selv gått på flere visninger i Oslo, der boligen ble vist frem av assistenter. Ingen av visningene hadde selger til stede. Dermed var vi nødt til å stille alle spørsmål til assisstene. Dette er noen av de spørsmålene de fleste meglerassistentene hadde problemer med å svare på:Har borettslaget/sameiet planer om å ta opp mer gjeld, slik at husleien vil øke?Hvem er naboene? Er det spesielle restriksjoner i gården?Er det gjort reguleringsvedtak i området som kan virke inn på gården/utsikten/utearelaet?Når ble leiligheten pusset opp sist? Er det spesielle klausuler i grunnboken som jeg burde kjenne til?I en andelsleilighet der husleien var forholdsvis høy, spurte vi hvorfor. Svaret vi fikk var: "Ja, men min husleie er jo enda høyere."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer