Visse butikker kan påvirke husprisene

De mest attraktive butikkene kan øke boligprisene i et nabolag.

BUTIKKER I GANGAVSTAND DRAR OPP BOLIGPRISENE: Dagligvarebutikk i gangavstand gjør boliger mer attraktive for flere - og drar opp prisene. I tillegg virker også et godt tilbud av servicetilbud, basisforretninger og også spesial- og kvalitetsbutikker. Foto: IHUS
BUTIKKER I GANGAVSTAND DRAR OPP BOLIGPRISENE: Dagligvarebutikk i gangavstand gjør boliger mer attraktive for flere - og drar opp prisene. I tillegg virker også et godt tilbud av servicetilbud, basisforretninger og også spesial- og kvalitetsbutikker. Foto: IHUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyetableringer av forretninger i nabolaget kan være gode nyheter for prisen på boligen din.

- Flere butikker og et bedre utbygget servicetilbud i vil øke attraktiviteten på området og dermed påvirke boligprisene positivt, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving til Dinside.

LES OGSÅ: Kjøpe bolig? Se etter den «skjulte» informasjonen

Nærhet «basic»-tjenester

I USA har man sett på utviklingen av boligpriser rundt supermarkedkjeder som «Trader Joes» og «Whole Foods», og funnet at i områder der «Trader Joes» er etablert, har boligprisene steget med 40 prosent, mot kun 34 prosents økning i områdene rundt «Whole Foods» - som er den gjennomsnittlige prisøkningen for markedet generelt.

Konklusjonen er altså at det er mer lukrativt å bo i nærheten av Trader Joes, med tanke på prisutviklingen på boliger.

Maren Synnevåg, kommunikasjonsdirektør i meglerselskapet iHus, sier til Dinside at det er vanskelig å peke på enkelte kjeder, men at det er det er attraktivt å ha kort avstand til grunnleggende tjenester som en ålreit matbutikk, post, vinmonopol, apotek og andre slike «basic»-tjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer