Vitel tilbyr kunder delbetaling

Kan få 50 prosent tilbake, mot at de frasier seg resten av kravet.

Sleipt: Takker Vitel-kunder ja til halvparten av utestående beløp kan de glemme å få resten.  Foto: Privat/DinSide
Sleipt: Takker Vitel-kunder ja til halvparten av utestående beløp kan de glemme å få resten. Foto: Privat/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart ett og et halvt år etter at det ble kjent at Vitel ble kastet ut av NordPool Spot og måtte avvikle strømdelen av virksomheten sin, venter fortsatt tusenvis av kunder på å få tilbakebetalt penger.

Nå ser det ut som det kan bli en ordning for noen av kundene.

En av leserne våre forteller at han har blitt kontaktet av firmaets kundesenter som tilbyr ham halvparten av utestående beløp, mot at han fraskriver seg det resterende. (Se skjermdump av e-posten over.)

- [...] nå vil de betale meg 716,39 kroner, men de skylder meg 1.432,78 kroner, og de har hatt disse pengene i mer enn ett og et halvt år! Vær så snill og gi meg råd, skriver han i en e-post til DinSide. (E-posten er oversatt fra engelsk, red anm.)

Advarer mot forhåndsbetaling og A-konto: Enklere å få trygg strøm

- Bedre med en fugl i hånden ...

Hva man vil gjøre i dette tilfellet, er en vurdering hver og én må ta. Få noe og tape halvparten, eller satse på at du får alt tilbake - men risikere å sitte igjen uten noen ting.

- Man må velge hva man vil gjøre i dette tilfellet eller ikke. Går Vitel konkurs, mister kundene alle pengene, sier Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer