Vitenskapelig test av USB-kaffevarmer

Er koppvarmere du plugger i PC-en noe annet enn en gimmick?

NYSGJERRIG: Ingeniør Gard Firing i Kongsberg Defence & Aerospace betegner seg som en nysgjerrig kar. Og dermed tok han frem jobbustyret for å finne ut av om USB-kaffevarmere har noe for seg. Foto: Privat
NYSGJERRIG: Ingeniør Gard Firing i Kongsberg Defence & Aerospace betegner seg som en nysgjerrig kar. Og dermed tok han frem jobbustyret for å finne ut av om USB-kaffevarmere har noe for seg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USB-portene på PC-en din overfører ikke bare data. De overfører også strøm. Dette har ført til en flom av diverse mikk-makk du kan plugge inn; alt fra juletrær til missilskytere og kaffevarmere. De selges typisk på butikker som Teknikmagasinet, for å lyse opp kontorhverdagen eller som gaver til "den som har alt".

Men virker de? Det ville ingeniør Gard Firing i Kongsberg Defence & Aerospace finne ut av, etter å ha fått kloa i en USB-kaffevarmer.

- Resultatet ble vel akkurat som jeg regnet med. Jeg tegnet en graf for frihånd før testen og de ble forbløffende like, sier Firing til DinSide.

Derfor bør du holde deg langt unna spionutstyret fra Teknikmagasinet

Vitenskapelig test

Produktet som ingeniøren la på testbenken var en USB-koppvarmer fra svenske Deltaco, som i Norge selges av Teknikmagasinet for 70 kroner.

Firing er som sagt ingeniør, så her holdt det ikke å fylle opp en kopp kaffe og kjenne med lillefingeren etter ti minutter. Neida, her skulle det testes skikkelig, med IR-kamera og termografering. Eller temperaturmåling, som oss uten ingeniørgrad kan kalle det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer