Vorspielet er i gang

Det tegner til å bli rekordhøst i boligmarkedet. Lav rente og positive forventninger har hatt effekt på boligprisene.

Publisert
Sist oppdatert

I går la Norges eiendomsmeglerforbund frem salgsstatistikken for oktober, og boligmeglerne jubler trolig for første gang siden våren i fjor.

Selv om prisene skulle stå stille fra oktober og ut dette året, ville prisøkningen fra tredje til fjerde kvartal bli på 3 prosent - en prisvekst vi ikke har sett maken til siden 1996. Det meste tyder på at prisveksten i høstmånedene vil bli større enn vi allerede har sett - noe som vil gi alle nybakte boligeiere en følelse av lun tilfredshet. Administrerende direktør Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret mener prisøkningen skyldes et etterslep fra våren.

- Den lave prisveksten i vår skyldtes for en stor del medienes oppslag som skapte negative forventinger i boligmarkedet. Mange som ønsket å flytte utsatte å kjøpe bolig, og har nå hoppet ned fra gjerdet, mener han.

Øye har imidlertid liten tro på at prisoppgangen vil føre til en stor økning i tilbudet av nye boliger.

- Antallet igangsatte nye boliger hittil i år har vært på samme nivå som i fjor. Det skal en vesentlig høyere produksjon til for å dempe en prisøkning i boligmarkedet fremover, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer