Vurderer ikke røykfrie boliger

Norge har foreløpig ingen planer om å gå i Danmarks fotspor.

LEI AV RØYK: Mange danske ungdommer er positive til røykfrie boliger. Foreløpig ser det ikke ut som at Norge vil kaste seg på den trenden. Foto: colourbox.com
LEI AV RØYK: Mange danske ungdommer er positive til røykfrie boliger. Foreløpig ser det ikke ut som at Norge vil kaste seg på den trenden. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan hadde du reagert dersom det var røykeforbud i boligen din? Det kan faktisk bli reelt i Danmark.

En ny dansk undersøkelse som er utført av blant annet Hjerteforeningen, viser nemlig at unge foretrekker å bo i røykfrie boliger, ifølge fpn.dk

Boligforeningen AAB utelukker ikke at de kommer til å bygge røykfrie boliger med flere husstander i fremtiden.

– Det er ikke noe vi har diskutert, men det noe som kommer, og det er også noe vi kommer til å innføre. Jeg tror utviklingen går i den retning at røykfrie boliger blir mer utbredt, sier Christian Høgsbro, direktør for Boligforeningen AAB, til avisen.

Det er spesielt unge mellom 15 og 19 år som ønsker seg et røykeforbud i boliger. 52 prosent av de spurte var positiv til dette, mens en tredjedel svarte nei. Resten sa de var i tvil.

Er de lov eller ulovlig? Kan naboen røyke på balkongen?

Vurderer ikke røykfrie leiligheter

Mener røykfrie leiligheter aktuelt i Norge?

– Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner problemstillingen. I utgangspunktet er alle våre leiligheter røykfrie. Det er opp til eierene å avgjøre om de vil at det skal være et røykfritt hjem, sier Bente Johansen, seniorrådgiver i Norske Boligbyggelag (NBBL) til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer