Vurderer salgstans

- Bioetanolpeiser kan utgjøre fare for liv og helse.

Få sekunder etter at bildet til venstre ble tatt, veltet biopeisen over Sara. Statens bygningstekniske etat og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har bedt leverandører av biopeiser om å fremlegge dokumentasjon for produktenes egenskaper, og sikkerhet ved bruk. De leverandørene eller produsentene som ikke leverer produktdokumentasjon innen fristen, risikerer omsetningsstans og tvangsmulkt. Foto: Lisbeth Poulsen/privat
Få sekunder etter at bildet til venstre ble tatt, veltet biopeisen over Sara. Statens bygningstekniske etat og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har bedt leverandører av biopeiser om å fremlegge dokumentasjon for produktenes egenskaper, og sikkerhet ved bruk. De leverandørene eller produsentene som ikke leverer produktdokumentasjon innen fristen, risikerer omsetningsstans og tvangsmulkt. Foto: Lisbeth Poulsen/privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Statens bygningstekniske etat (BE) frykter ulykker med biopeiser i den kommende høytiden.

- Bioetanolpeiser kan utgjøre fare for liv og helse, skriver de i en felles pressemelding.

Nå advarer de forbrukere om at bioetanolpeiser kan utgjøre fare for liv og helse, og oppfordrer alle som vurderer å kjøpe et slikt produkt, til å grundig sjekke om den nødvendige dokumentasjonen foreligger.

Farlige produkter

At bioetanolpeiser kan være farlige, har vi sett mange eksempler på: Det har vært flere tilfeller av at biopeiser har eksplodert, og i høst kunne du også lese om Sara som tok fyr og ble alvorlig brannskadd da den veggmonterte biopeisen løsnet og falt over henne.

Det har også vært rapportert om branner forårsaket av biopeiser, som følge av overoppheting av byggematerialene ved og bak veggmonterte biopeiser.

- Uansett, vil en bioetanolpeis på en vegg og spesielt små dekorpeiser som står og brenner på et bord utgjøre en fare, spesielt der små barn eller husdyr kan komme borti eller velte disse, sa senioringeniør i avdeling for produkter og forbrukertjenester i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Steinar Tegneby, til DinSide i oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer