Beste oppvaskmiddel

Yes til topps

Svenske Testfakta har laboratorietestet en håndfull maskinoppvaskmidler, som også selges i norske butikker. Eksperten har også et viktig tips.

VINNER: Med flytende innhold i kapslene, er det Yes Platinum som vinner den svensk/tyske laboratorietesten. Foto: Pål Joakim Pollen
VINNER: Med flytende innhold i kapslene, er det Yes Platinum som vinner den svensk/tyske laboratorietesten. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få kjøkkenoppfinnelser har spart folk for så mye tid som oppvaskmaskinen – ja, ikke bare tid, men også penger.

Den svenske Energimyndigheten har nemlig regnet seg fram til at en oppvaskmaskin bruker rundt en fjerdedel av strømmen i forhold til det å ta oppvasken for hånd – selv når den durer og går i 3–4 timer under kjøkkenbenken.

Laboratorietest

Via det uavhengige laboratoriet SGS Institut Fresenius i Taunusstein (Tyskland) har svenske Testfakta laboratorietestet sju maskinoppvaskmidler, som også selges i norske butikker.

Målingene er gjort i oppvaskmaskiner med 45 graders vanntemperatur (tilsvarende eco/miljø-program), og forskerne har sett på åtte typer inngrodde flekker, for eksempel størknet egg, rester av ris eller fettbaserte rester.

Det er også gjort en vurdering på glans, misfarging og nedbrytingen av fettbaserte rester, for eksempel på matbokser og i bunnsila.

Best i test

Det er Yes Platinum som kommer best ut av Testfaktas test, med en samlescore på 8,8 av 10 mulige poeng. Oppvasktablettene scorer høyest i alle grener under rengjøring, men må se seg bitte litt forbigått på glans og fettrester i oppvaskmaskinens bunnsil. Dette er dog også de dyreste maskinoppvasktablettene som er med i testen, med stykkpris på drøye to kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer