Ikea Trådfri

Ytterligere utsettelser for Ikeas smarte rullegardiner

Ukjent når de blir tilgjengelig.

SMART HJEM: Nok et produkt fra Ikea skal gjøre hjemmet ditt «smartere». Foto: NTB Scanpix
SMART HJEM: Nok et produkt fra Ikea skal gjøre hjemmet ditt «smartere». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT 15. mars: Nettstedet The Verge skriver denne uken at Ikeas kommende smarte rullegardiner er ytterligere utsatt. Ifølge rapportene skulle rullegardinene bli lansert i Europa og USA 1. april, men nå er salgsstarten uviss.

Den gode nyheten er at stemmeassistentene Apple Siri, Google Assistent og Amazon Alexa blir tilgjengelig når Fyrtur og Kadrilj, som er navnene på rullegardinene, lanseres en gang i løpet av 2019.

OPPDATERT 5. februar kl 13.50: Ikea Norge bekrefter i en e-post til Dinside i dag at lanseringen av de smarte rullegardinene Fyrtur og Kadrilj er utsatt.

«IKEA globalt har funnet en mulighet for forbedret funksjonalitet: en oppdatering av firmware som vil resultere i at man kan kombinere flere rullgardiner og forenkle bruken», skriver selskapet og legger til at de forventer mer informasjon i løpet av den inneværende uken.

Da ser det dessverre ut til at du må smøre deg med litt tålmodighet hvis du har planer om å skaffe deg Ikeas smarte rullegardin..

Ikea har også slitt med leveransen av et annet ettertraktet smartprodukt, nemlig smartkontakten Trådfri adapter, men den er nå tilgjengelig fysisk i butikk i Norge.

Trådfri-serien til Ikea ble først introdusert i april 2017. Konseptet er at du, via Ikeas Trådfri-app, skal kunne styre tilkoblede produkter med stemmen, via enten Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant.

Ikea Fyrtur er en lystett, smart rullegardin. Foto: Ikea
Ikea Fyrtur er en lystett, smart rullegardin. Foto: Ikea Vis mer
Ikea Kadrilj er mer gjennomsiktig. Foto: Ikea
Ikea Kadrilj er mer gjennomsiktig. Foto: Ikea Vis mer

Endelig norske priser

I en e-post til Dinside i januar skrev Ikea Norge at de smarte rullegardinene har salgsstart 1. februar og at de regnet med at produktene ville være i butikk til den datoen. Slik ble det altså ikke.

Det er to modeller som blir tilgjengelig: Fyrtur som er en lystett rullegardin, samt Kadrilj som er en mer gjennomsiktig variant. Disse har omsider dukket opp på Ikea.no, men de er hverken tilgjengelig på nett eller i butikk.

Produktsidene avslører heldigvis pris og hvilke størrelser de smarte rullegardinene blir tilgjengelig i. Størrelsene er oppgitt i bredde ganger lengde.

60x195cm 80x195cm 100x195cm 120x195cm 140x195cm
Fyrtur999 kr1199 kr1299 kr1399 kr1499 kr
Kadrilj899 kr999 kr1099 kr1199 kr1299 kr

Rullegardinene drives av et oppladbart batteri som medfølger i esken sammen med en lader. Det er mulig å kjøpe flere batterier separat. I esken ligger det også en fjernkontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer