Ikea Fyrtur og Kadrilj

Ytterligere utsettelser for Ikeas smarte rullegardiner

Ikea Fyrtur og Kadrilj skulle opprinnelig lanseres 1. august, nå er lanseringen mer usikker.

MER VENTING: Ikea bekrefter overfor Dinside at de smarte rullgardinene Fyrtur og Kadrilj ikke blir tilgjengelig 1. august, som planlagt. Foto: Ikea
MER VENTING: Ikea bekrefter overfor Dinside at de smarte rullgardinene Fyrtur og Kadrilj ikke blir tilgjengelig 1. august, som planlagt. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter planen skulle Ikeas etterlengtede lanseres i dag, 1. august, men det ser dessverre ut til at lanseringen er forskjøvet igjen. Flere lesere har kontaktet Dinside og fortalt oss at rullegardinene Kadrilj og Fyrtur ikke er å finne på Ikeas nettsider for bestilling, og Ikea Norge bekrefter at de ikke blir tilgjengelig i dag.

«For øyeblikket har vi ikke en eksakt dato for når salgsstart i vil være, men i løpet av 2019, hvert fall», skriver en talsperson for Ikea Norge i en e-post til Dinside. Samtidig gjentas det at selskapet jobber med å forbedre funksjonaliteten i appen og skal implementere endringene i produktets fastvare før salgsstart.

Selskapet sier de vil komme tilbake med mer informasjon om lanseringen. Ikea har tidligere valgt å utsette lanseringen for å forbedre rullegardinene før de ble klar for markedet.

Oppdatert: En leser har sendt oss en skjermdump (se under) som viser en samtale med Ikeas kundestøtte i Sverige. Medarbeideren skriver at i henhold til deres prognoser, kommer rullegardinen i salg i oktober, men personen har ingen informasjon om tilgjengelighet i Norge.

Ifølge Ikeas kundestøtte i Sverige, kommer ikke de smarte rullegardinene i salg før oktober. Trykk for full størrelse. Foto: Skjermdump
Ifølge Ikeas kundestøtte i Sverige, kommer ikke de smarte rullegardinene i salg før oktober. Trykk for full størrelse. Foto: Skjermdump Vis mer

Skulle lanseres 1. august

Det er to modeller som blir tilgjengelig: Fyrtur som er en lystett rullegardin, samt Kadrilj som er en mer gjennomsiktig variant.

Produktsidene til gardinene var i en kort periode tidligere år tilgjengelig på Ikeas nettsider og da ble blant annet prisene og størrelsene avslørt. Prisene varierer fra 899 kroner for den minste og 1499 kroner for den største modellen. Merk at prisene kan bli endret frem mot lansering.

Du kan for øvrig lese mer om rullegardinene på Ikeas svenske nettsider for Kadrilj og Fyrtur, som nå er oppe.

Størrelsene er oppgitt i bredde ganger lengde.

60X195CM 80X195CM 100X195CM 120X195CM 140X195CM
Fyrtur999 kr1199 kr1299 kr1399 kr1499 kr
Kadrilj899 kr999 kr1099 kr1199 kr1299 kr

Kjekt å vite om Ikeas smarte rullegardiner:

  • Fjernkontroller, oppladbart batteri, batterilader, trådløs signalforsterker og zigbee-forsterker følger med i esken.
  • Det er mulig å kjøpe flere batterier separat. Batteriet lades via en micro-USB-kabel.
  • Kadrilj-duken består av polyester og nylon.
  • Fyrtur-duken består av polyester/polyeten.
  • Opptil ti trådløse gardiner kan kobles med én fjernkontroll.
  • For at rullegardinens trådløse funksjonalitet skal fungere, må en zigbee-forsterker – som er inkludert i esken – være koblet til et strømuttak som er maksimalt 10 meter fra rullegardinen.
  • Rullegardinene er forhåndsprogrammert med fjernkontrolleren og zigbee-forsterkeren.
  • Rullegardinene støtter styring via Amazon Alexa og Apple HomeKit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer