ZEEQ - «smartputen» som skal stoppe snorkingen

Den kan i tillegg strømme musikk fra mobilen og vekke deg uten å forstyrre partneren.

VIBRERER NÅR DU SNORKER: Kan denne puten forhindre en albue fra partneren? Interessen for ZEEQ er i hvert fall formidabel. Foto: ZEEQ
VIBRERER NÅR DU SNORKER: Kan denne puten forhindre en albue fra partneren? Interessen for ZEEQ er i hvert fall formidabel. Foto: ZEEQ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du snorker selv eller bor sammen med en som snorker, kjenner du sannsynligvis godt til bieffekter som dårlig søvn og medfølgende uopplagthet. Men skal vi tro oppfinnerne bak smartputen ZEEQ, kan disse plagene snart være historie.

Puten har nemlig innebygde sensorer og mikrofoner, og så snart den oppdager tilløp til snorking, starter den forsiktig vibrering som skal få deg til å bytte sovestilling.

Sensorene i puten måler dessuten søvnkvaliteten din, og logger og analyserer en rekke data om de nattlige bevegelsene dine til en app på mobilen din.

Og det kan virkelig se ut til at oppfinnerduoen Warrick Bell og Miguel Marrero har truffet blink med oppfinnelsen sin, som de har brukt to år på å utvikle. ZEEQ ble lagt ut på folkefinansieringssiden Kickstartert 12. juli i år. Etter kun én dag hadde prosjektet allerede nådd målet om 50.000 dollar i publikumsstøtte. Det betyr at masseproduksjonen er sikret, og de første putene kan leveres som planlagt i desember.

LES OGSÅ: Gode råd mot snorking

Spiller musikk bare du kan høre

Puten kan imidlertid langt mer enn å forhindre snorking. Liker du for eksempel å sovne til musikk, mens partneren helst vil ha det musestille? Ikke noe problem. Puten har innebygde høyttalere som kan spille musikk trådløst fra mobilen. Lyden høres først når du legger hodet på puten, skal vi tro Bell og Marrero, som samtidig bedyrer at det ikke skal være mulig å merke dingsene gjennom puteforet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer