ZEEQ - «smartputen» som skal stoppe snorkingen

Den kan i tillegg strømme musikk fra mobilen og vekke deg uten å forstyrre partneren.

VIBRERER NÅR DU SNORKER: Kan denne puten forhindre en albue fra partneren? Interessen for ZEEQ er i hvert fall formidabel. Foto: ZEEQ
VIBRERER NÅR DU SNORKER: Kan denne puten forhindre en albue fra partneren? Interessen for ZEEQ er i hvert fall formidabel. Foto: ZEEQ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du snorker selv eller bor sammen med en som snorker, kjenner du sannsynligvis godt til bieffekter som dårlig søvn og medfølgende uopplagthet. Men skal vi tro oppfinnerne bak smartputen ZEEQ, kan disse plagene snart være historie.

Puten har nemlig innebygde sensorer og mikrofoner, og så snart den oppdager tilløp til snorking, starter den forsiktig vibrering som skal få deg til å bytte sovestilling.

Sensorene i puten måler dessuten søvnkvaliteten din, og logger og analyserer en rekke data om de nattlige bevegelsene dine til en app på mobilen din.

Og det kan virkelig se ut til at oppfinnerduoen Warrick Bell og Miguel Marrero har truffet blink med oppfinnelsen sin, som de har brukt to år på å utvikle. ZEEQ ble lagt ut på folkefinansieringssiden Kickstartert 12. juli i år. Etter kun én dag hadde prosjektet allerede nådd målet om 50.000 dollar i publikumsstøtte. Det betyr at masseproduksjonen er sikret, og de første putene kan leveres som planlagt i desember.

LES OGSÅ: Gode råd mot snorking

Spiller musikk bare du kan høre

HAR DE TRUFFET BLINK? Warrick Bell og Miguel Marrero har grunn til å se fornøyde ut. Etter bare én dag på Kickstarter har de fått inn nok støtte til å starte masseproduksjon av oppfinnelsen sin Foto: ZEEQ
HAR DE TRUFFET BLINK? Warrick Bell og Miguel Marrero har grunn til å se fornøyde ut. Etter bare én dag på Kickstarter har de fått inn nok støtte til å starte masseproduksjon av oppfinnelsen sin Foto: ZEEQ Vis mer
ANALYSERE: Søvnkvaliteten måles og analyseres gjennom den medfølgende appen. Foto: ZEEQ
ANALYSERE: Søvnkvaliteten måles og analyseres gjennom den medfølgende appen. Foto: ZEEQ Vis mer


Puten kan imidlertid langt mer enn å forhindre snorking. Liker du for eksempel å sovne til musikk, mens partneren helst vil ha det musestille? Ikke noe problem. Puten har innebygde høyttalere som kan spille musikk trådløst fra mobilen. Lyden høres først når du legger hodet på puten, skal vi tro Bell og Marrero, som samtidig bedyrer at det ikke skal være mulig å merke dingsene gjennom puteforet.

Naturligvis har puten også innebygd vekkefunksjon. Via appen bestemmer du et cirka vekketidspunkt, og så sørger puten for å vekke deg på en behagelig måte når du sover lettest, ved hjelp av vibrasjoner og lyd. Og best av alt? Det er kun du som blir vekket, partneren vil ikke oppdage verken lyd eller vibrasjoner, bedyrer Bell og Marrero.

Slik myk-vekke-funksjonalitet har forresten eksistert i årevis på smartmobiler, se for eksempel denne løsningen.

LES OGSÅ: Her er smartmadrassen

Den første testen

Hva tror du?

Blir dette løsningen på snorkeproblemene? (Avsluttet)
Morsom idé, men er noe skeptisk(50%) 1040
Ja, dette høres helt genialt ut(32%) 660
Nei, dette er bare tull og tøys(18%) 362
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nettstedet The Verge har fått prøve puten. De bekrefter de fleste påstandene og legger til at puten føles noe massiv men behagelig.

De hadde imidlertid problemer med å få alle funksjonene til å fungere som de skulle 100 prosent av tiden, noe som definitivt kan være et ankepunkt. Det kan selvsagt skyldes at de kun fikk prøve en prototype, ikke et produksjonsklart eksemplar.

Her ser du hvordan puten er bygd opp:

ZEEQ - «smartputen» som skal stoppe snorkingen


Ikke gratis

Når produktet kommer i salg, ventes prisen å ligge på rundt 300 dollar, eller rundt 2.500 norske kroner. Backerne av prosjektet får kjøpe den til lavere pris. Dinside følger utviklingen og har også ambisjoner om å få testet puten når den blir tilgjengelig.

Inntil videre finner du mer informasjon på prosjektets side på Kickstarter.

LES OGSÅ:
Lider du av søvnapné? Da kan du miste lappen
Her er et rom mot snorking

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer