0.13 mikron Pentium4 er her

Intels nyeste 2.2 GHz prosessor er, på papiret, den raskeste PC-prosessor som noen gang er laget. Med ny 0.13 mikron-teknologi lover Intel at ytelseshungrige brukere ikke vil bli skuffet.

Publisert
Sist oppdatert

Northwood-arkitekturen i den nye prosessoren byr på 512 kb L2-cache, og det er dobbelt så mye som i den gamle Willamette-serien. I tillegg er arbeidsspenningen senket fra 1.75 volt til 1.5 volt og strømforbruket redusert.

2,2 GHz-prosessoren har vært tilgjengelig i Asia siden før jul, men først i går ble den offisielt lansert av Intel. Dette er den første prosessoren fra Intel som er basert på 0.13 mikron teknologi, så langt har Pentium4-prosessorene vært bygget på langsommere 0.18 mikron-teknologi.

Også flere andre Northwood-prosessorer ble lansert, med hastigheter fra 1.6 GHz til 2.0 GHz.

Koster flesk

Vi har sett den nye 2.2 GHz-utgaven annonsert i nettbutikker her hjemme, og prisen ligger mellom 7.500 og 8.000 kroner inkl mva, noe som skulle tilsi en salgsboom med det første. Klarer du deg med en 2.0 GHz-utgave, sparer du fort et par-tre tusenlapper.

Dette prisbildet er som forventet, og svært vanlig ved lansering av nye prosessorer.

Intel er samtidig i ferd med å iverksette en rekke tiltak for å effektivisere produksjonsprosessen. Sannsynligvis vil dette føre til langt rimeligere Pentium4-prosessorer, noe som kan bli skjebnesvangert for konkurrenten AMD Athlon XP, som så langt har vært uslåelig på pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer