1 av 5 sliter med digitalt bakkenett

Nå håper NTV at informasjonsvideo skal løse flokene.

1 av 5 sliter med digitalt bakkenett
Publisert
Sist oppdatert

Før utgangen av 2009 vil alle analoge TV-sendere være skrudd av for hele landet. I skrivende stund er det kun fylkene Aust-Agder og Vest-Agder i Sør-Norge som fortsatt kan motta analoge sendinger. Her blir senderne skrudd av 9. juni, mens fylkene fra Sør-Trøndelag og nordover kan nyte TV på gamlemåten fram til november eller desember.

Det betyr i praksis at du enten er nødt til å investere i ny TV med digital mottaker, eller anskaffe seg en ekstern TV-boks, dersom man fortsatt ønsker å se TV via bakkenettet.

Les også: Trøbbel med Grundig-mottaker for digitalt bakkenett

Ikke så enkelt likevel

I all markedsføring fra RiksTV, som er leverandør av digitale TV-kanaler via bakkenettet, er overgangen fra analoge til digitale sendinger den enkleste ting i verden for kunden. Det viser seg imidlertid ikke å være så enkelt likevel.

- 20% av brukerne av det digitale bakkenettet oppgir at de har problemer med antennen, forteller prosjektleder i NTV (Norges Televisjon), Nora Henden Torsteinsen, til DinSide Data.

Feil antenne

Problemet er først og fremst knyttet til hvilken antenne som brukes, følge Torsteinsen. Svært mange av dem som opplever problemer har nemlig innendørsantenner. Disse er spesielt sårbare for andre støykilder, som mobiltelefoner og husholdningsmaskiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.