1. Frisk opp skrivebordet

Publisert
Sist oppdatert

Før du setter i gang med å friske opp utseendet på skrivebordet, anbefaler vi deg å laste ned alle oppdateringene til Windows XP fra Windows Update. Da vil du også få programmer som Windows Media Player 11 og Internet Explorer 7, i tillegg til andre oppdateringer og tillegg som gjør operativsystemet sikrere og bedre.

I vårt eksempel har vi erstattet standard skrivebordstema med Zune-temaet, som gir deg svart startmeny og vindusrammer. Bakgrunnsbildet skal vi endre senere. Zune skriverbordstema kan du laste ned ved å klikke her.

Her er det tradisjonelle XP-skrivebordet som vi skal friske opp:

Dette skrivebordet er vi lei av...
Dette skrivebordet er vi lei av... Vis mer


Og her ser du Zune-skrivebordet:

Etter å ha installert Zune-temaet høyreklikker du på skrivebordet, velger Egenskaper, og velger temaet i boksen som dukker opp.
Etter å ha installert Zune-temaet høyreklikker du på skrivebordet, velger Egenskaper, og velger temaet i boksen som dukker opp. Vis mer


Alternativt kan du bruke Windows Royale-temaet, som er standard i Windows XP Media Center Edition. Da vil du få blå startmeny og bilderammer, og etter vår mening et meget stilig bakgrunnsbilde rett ut av pakka. Dette kan du laste ned herfra.

Windows Royale-temaet er hentet fra Windows XP Media Center Edition.
Windows Royale-temaet er hentet fra Windows XP Media Center Edition. Vis mer


Neste trinn er å endre bakgrunnsbildet for å gjøre det mer Vista-realistisk. Hva er da bedre enn å laste ned en pakke bestående av 74 Vista-bakgrunner, helt gratis?

74 Vista-bakgrunner - helt gratis.
74 Vista-bakgrunner - helt gratis. Vis mer


Pakken vi snakker om kan du laste ned fra denne siden:

Pakk ut ZIP-filen til et egnet sted, og høyreklikk på bildet du vil ha som bakgrunn. I vårt tilfelle har vi valgt den første bildefilen, vista_wallpapers (1).jpg, men her er det mye lekkert å fråtse i.

1. Frisk opp skrivebordet


Ser man det! Nå begynner det å ligne noe her!

>>Les videre: Miniatyrbilder på oppgavelinjen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer