1. Lær deg grunnreglene

Det heter seg at alle kan lage hjemmesider, og det er nok riktig. Men ikke alle kan lage gode hjemmesider. En god hjemmeside er en informasjonsside eller en tjeneste som oppfattes av nettbrukere omtrent slik du satte deg som mål å få til.

Publisert

Det er derfor viktig at du er grundig i begynnelsen – både for å finne ut mest mulig om teknologien og for å få en god forståelse for hvordan kommunikasjon på Internett fungerer.

Du trenger slett ikke kunne alt for å sette i gang med å lage dine første hjemmesider. En god metode er å lage de første hjemmesidene samtidig som du setter deg inn i hvordan ting skal gjøres. Men uansett tar du neppe skade av å finne ut en del om viktige teknologier som HTML, FTP, GIF, JPG, server, nettleser og domene.

Det finnes en rekke gode bøker som kan kjøpes i bokhandelen, men når du nå allerede har tilgang til Internett, bør du sjekke de mange gode ressursene som finnes helt gratis. I de tilfellene hvor det følger med søkemuligheter, er det lettere å finne frem enn i en vanlig bok.

På et tidlig tidspunkt bør du skaffe deg en HTML-editor, og vi anbefaler deg faktisk ikke å velge en editor som lover å gjøre mesteparten av jobben for deg. For gjør du det, vil du glipp av mye grunnleggende informasjon som du senere kommer til å ha stor nytte av. Sjekk vår 2484">sammenlignende test hvor mer enn 15 slike programmer omtales. Noen av disse programmene koster flere tusen kroner, men noen er tilgjengelige for nedlastning fra Internett og kan testes gratis i én måned. Ett program er til og med helt gratis!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer