1. runde: prosessorytelse

Publisert
Sist oppdatert

Ja det er altså første runde i denne kampen mellom Intel og AMD. Vi har jo vært vant til at AMD har vært dominerende i budsjettklassen en god stund, men nå har altså Intel kommet med et dobbeltkjernet alternativ i en billig Pentium D 805.

Våre motstandere utveksler de første slag:

Interessant nok er det AMD Sempron som ligger et stykke foran, men det er ikke til å komme bort fra at dette benchmark-programmet ikke belaster begge kjernene.

Vi prøver noe mer fancy:

Jepp, her har Pentium D gjenvunnet fotfestet. PCmark05 tester mange typer belastning, og spesielt ved koding og dekoding av lyd og bilde har en dobbeltkjerneprosessor store fordeler. Men totalt er ikke avstanden tilbake til AMD så forferdelig stor.

Tredje trefning:

Au! Tallknusing er noe Sempronen ganske enkelt gjør mye bedre enn Pentiumen. Intel-prosessoren er kraftig rystet, men ikke nede for telling. Vi prøver å kalkulere pi (med 8 millioner desimaler) ved å bruke SysTool, som kan gjøre dette i to tråder, for å se om det er noe forskjell:

Og det er det. Med en enkelt tråd (thread) for prosessoren ligger AMD godt foran. Men med to tråder klarer Pentium D pi to ganger på 352 sekunder, eller 176 sekunder per pi-utregning. Men med AMD Sempron på 190 sekunder, er det ikke akkurat noe knusende slag, og prosesser som drar nytte av dobbelt kjerne er heller ennå ikke vanlig nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer