1 terabyte gratis lagring

Lagring på nett blir stadig mer aktuelt, her er en tjeneste som tilbyr en hel terabyte - gratis.

Publisert
Sist oppdatert
Du kan laste opp flere filer samtidig (maks 100 MB pr stk) og kan sortere filene i mapper ved å bruke dra&slipp-metoden. Du kan også slette og legge til mapper etter eget ønske.


Fordelen med on-line-lagring er selvsagt mange, først og fremst får du tilgang til filene dine uansett hvor du måtte befinne deg, uavhengig av hvilken maskin eller duppedings du benytter.

Ikke som banken

Men før vi går videre i denne artikkelen er det verdt å minne om at selskaper som tilbyr gratis on-line lagring av filer, kommer og går. Det er etter hvert blitt en hard konkurranse der ute, og det er ikke alle som har en like klar forretningsmodell. Å betrakte dette som trygg lagring over tid kan derfor fort vise seg å være i overkant naivt.

Det kan for eksempel være vanskelig å se hvordan man kan tilby brukerne sine 1000 gigabytes med gratis lagringsplass, med masse funksjonalitet og minimalt med reklame, uten å ta en eneste krone for gildet.

Men det er altså det folkene bak Oosah gjør. Bare lagring av mediefiler, vel og merke. Her får du nemlig ikke lov til å lagre programfiler, zip-arkiver og møtereferater. Kun bilder, musikk og video.

Les også: Den store backup-guiden

Enkelt å komme i gang

Grensesnittet i Oosah er enkelt, spesielt enkelt hvis du er kjent med Windows Utforsker eller andre moderne filbehehandlere. Du kan laste opp flere filer samtidig (maks 100 MB pr stk) og kan sortere filene i mapper ved å bruke dra&slipp-metoden. Du kan også slette og legge til mapper etter eget ønske.

Man kan laste opp flere filer samtidig, og sortere som man vil i mapper.
Man kan laste opp flere filer samtidig, og sortere som man vil i mapper. Vis mer


Har du Facebook-, Flickr- eller YouTube-konto, kan du logge deg på via Oosah og få tilgang til mediemappene dine direkte i Oosah-filbehandleren, og gjøre endringer også i disse. Smart!

Det er innebygd støtte for avspilling av MP3-filer og videoer, samt bildefremviser. Alt er laget i Flash, i ekte Web 2.0-ånd. Og har du en nettleser som støtter Flash, støtter den også Oosah, i følge utviklerne. Operativsystemet du måtte bruke spiller ingen rolle.

Innebygd musikkavspiller.
Innebygd musikkavspiller. Vis mer


1 terabyte gratis lagring


Nedlasting skjer ved å klikke oppe i høyre hjørnet på en mediefil. Da får man fram en hurtigmeny, hvor også deling er ett av valgene. Velger man å dele, får man en nettadresse som kan distribueres. Dette virker ikke med MP3-filer, av rettighetsmessige årsaker, sannsynligvis.

Brukere av iPhone og iPod Touch vil sikkert også sette pris på at man enkelt kan aksessere innholdet fra denne. Vi kunne både spille video, musikk og vise bilder da vi logget oss på Oosah-kontoen vår via Safari på iPhone.

Enkel tilgang fra iPhone.
Enkel tilgang fra iPhone. Vis mer


Ikke alltid like kjapt

Da vi testet tjenesten første gangen gikk opplastingen veldig tregt. Ved andre gangs test gikk det langt raskere. Siden tjenesten er amerikansk kan det se ut til å være smart å laste opp store filer på formiddagen, norsk tid.

Vær også oppmerksom på at det i utgangspunktet er krysset av for "make uploaded files public", og at du bør fjerne dette krysset dersom du ønsker å ha filene for deg selv. Og som alltid anbefaler vi deg å lese gjennom brukervilkårene før du setter i gang.

Oosah finner du her.

Les også:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer