10 gode grunner til å kjøpe Windows 98

OK, så er endelig dette nye systemet på markedet. Men er det noe for deg? DinSide har funnet ti gode grunner til å oppgradere.

Publisert

1. Windows 98 er bedre enn Windows 95. I og med at dette først og fremst er en forbedring av 95, ikke et totalt nytt operativsystem, er svært mange problemer ryddet av veien. Naturligvis kan det være at ’98 har en del nye problemer, men erfaringen vår etter en måneds bruk – på mange PCer – er at ’98 er langt mer stabil enn forgjengeren. Totalt er mer enn 3000 feil rettet fra forrige utgave (ja, jeg er helt enig, hvorfor har ikke Microsoft snakket om disse feilene tidligere?). Windows 98 er rett og slett den beste utgaven av Windows 95 som noen gang er blitt laget.

2. Windows 98 er raskere enn ’95. Våre første tester med dette nye systemet, viste at det var tregere enn forgjengeren. Men for det første er det raskere enn ’95 dersom denne er ”integrert” med Internet Explorer, for det andre blir Windows 98 raskere etterhvert som du bruker systemet (til et visst nivå, i hvert fall). 3. Windows 98 er mer brukervennlig. Heldigvis innså Microsoft at det var mye å fikse når det gjaldt brukervennligheten til ’95. Denne gangen har de gjort det eneste fornuftige, ved å benytte Internet Explorer -- et program svært mange brukere kjenner -- til å styre PCen. For brukere som aldri har fått til å bruke Windows 95 skikkelig, men som etterhvert har lært seg å bruke Internett, er dette en klar fordel. Dessuten er det -- etter vår ringe mening -- en definitiv fordel at man bruker samme program til all PC-bruken, ikke ett program til å finne ting på harddisken og et annet program til å finne ting på nettet.4. Windows 98 gir deg mer harddiskplass. Takket være FAT32 blir harddisken din utnyttet langt bedre enn det som er vanlig under eldre Windows-utgaver (før OSR2). Den blir ikke raskere, men du får garantert bedre plass. 5. Plug & play fungerer bedre. Vi PC-brukere har lenge ledd av denne teknologien, som etter vår mening heller burde hete plug & pray, i og med at ting ofte ikke virker som de skal. I ’98 har Microsoft forbedret teknologien svært mye, på de aller fleste PCene vi installerte Windows, fungerte alle maskinvareenheter umiddelbart.6. Windows 98 støtter ny teknologi. Flere og flere PCer leveres nå med såkalt USB-port. Man kan få DVD-spiller, FireWire, avansert strømsparing osv, flere skjermer. Alt dette har man støtte for i Windows 98, noe man ikke hadde i Windows 95.7. Windows 98 har skikkelig hjelp. Selv om hjelpefilen i Windows 95 var en kraftig forbedring i forhold til 3.1, har den langtifra vært bra nok når det gjelder å tilby brukerne nødvendige råd og vink. I Windows 98 har man fått langt, langt bedre hjelpeprogrammer.8. Det er enklere å rette feil. Windows 98 kommer med et program som heter System Information. Dette har mange verktøy som gjør at man kan unngå problemer med ulike programversjoner, drivere, registry-endringer osv. 9. Windows 98 kan oppdateres hele tiden. Microsoft har sørget for at systemet automatisk kan oppdateres direkte over Internett. Man kan uten problemer sørge for at ’98 blir forbedret etterhvert som Microsoft -- og vi brukere -- finner feil.10. Windows 98 er laget for Internett. Før Windows 95 trodde ikke Microsoft riktig på Internett. De fikk et ganske solid sjokk utover høsten ’95, lærte tydeligvis noe, og har nå sørget for å lage et system som i langt høyere grad enn tidligere kan brukes mot nettet. I ’98 er det likegyldig hvor du henter informasjon fra, harddisker, nettverk, Internett, all informasjon er like enkel å hente ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer