10 gode råd før du installerer

Vi i DinSide har installert '98 på utallige PCer. Dermed har vi også fått en del erfaringer rundt hva som kan være lurt eller dumt før en installasjon. Følg våre ti råd, og vi tror at det hele vil bli enklere for deg.

Publisert

1. Er PCen din kraftig nok? Skal du installere Windows 98 på en PC, bør du -- etter vår erfaring -- minst ha en 486DX2/66-prosessor og 32 MB minne i maskinen. Microsoft sier selv at det holder med 16 MB minne, det er for lite.

2. Ta sikkerhetskopi. Før du installerer et nytt system, må du ta sikkerhetskopi av alle viktige filer. Har du ikke innebygget båndstasjon, kommer du neppe til å kopiere hele harddisken over på disketter, men få i hvert fall med deg alle datafilene du gjerne vil ta vare på. Dersom du bruker Internett, kan det også være lurt å ta kopi av favoritter-katalogen (som ligger under Windows-katalogen) og eventuelle epost-filer du vil bevare.

3. Fjern gamle antivirus- og hjelpeprogrammer. Nettopp fordi vi ikke har vært fornøyd med Windows 95, har mange brukere installert både antivirus- og hjelpeprogrammer som Norton Utilities/Nuts & Bolts på PCene våre. Disse bør fjernes før du setter i gang installasjonen, de er neppe kompatible med ’98, og vil høyst sannsynlig skape mye trøbbel.

4. Fjern alle uviktige programmer. Sannsynligheten for at du har masse unyttige programmer liggende på PCen din er stor. Fjern disse før du installerer ’98.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer